Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Rolul care i-a schimbat viața. Cum arată acum Robert Powell, actorul care l-a interpretat pe ''Iisus din Nazaret''

Robert Powell a fost marcat de rolul său din filmul ''Iisus din Nazaret''. Actorul, care acum arată total diferit, a vorbit despre cea mai mare provocare din viața lui.

Cum arată acum Robert Powell, actorul care l-a interpretat pe ''Iisus din Nazaret''

Getty Images

Robert Powell făcea rolul carieri în 1977. De atunci, imaginea sa avea să fie tot timpul asociată cu Iisus din Nazaret.

Cum arată acum Robert Powell, actorul care l-a interpretat pe ''Iisus din Nazaret''

Robert Powell a fost ales pentru a interpreta un rol imens în filmul ''Iisus din Nazaret'' în 1977, pe când avea 32 de ani. Actorul a avut misiunea de a-și face apariția în fața publicului ca Mântuitorul Iisus Hristos din Nazaret. Trăsăturile sale l-au ajutat pe Robert Powell să primească acest rol care avea să îi aducă celebritatea.

Imaginea sa a fost perfectă pentru interpretatea acestui personaj. Părul lung și ondulat și ochiii albaștri și misterioși au rămas și acum în mintea fanilor acestei producții de succes. Regizorul italian Franco Zefirelli își dorea o figură cu totul și cu totul specială care să îl întruchipeze pe fiul lui Dumnezeu. Inițial, opțiunile sale au fost Dustin Hoffman sau Al Pacino.

Cu toate acestea, atunci când Robert Powell și-a făcut apariția pe platourile de filmare ca să intre în pielea discipolului Iuda, el a observat că fizicul său se potrivea mult mai bine cu imaginile religioase în care apare Iisus. În acest fel, Zefirelli și Powell s-au angajat într-una dintre cele mai mari misiuni din viața lor: să construiască profilul personajului divin pentru marile ecrane.

"Am vrut să combinăm Hristosul divin cu Hristosul uman. Dar am descoperit că nu era posibil. În momentul în care începi să-l interpretezi ca pe o persoană reală, pierzi divinitatea. Iar cel mai important element al acestei povești este că personajul trebuie să fie extraordinar ", a declarat Robert Powell pentru History în 2017.

Se pare că cei doi și-au îndeplinit scopul, iar actorul britanic a avut o interpretare de excepție. După premiera sa, ''Jesus of Nazareth'' a fost nominalizat la premiile Emmy și la premiile BAFTA, devenind unul dintre cele mai vizionate filme religioase din toate timpurile.

Potrivit tellerreport, Robert Powell, acum în vârstă de 76 de ani, ar fi avut nevoie de ajutor psihiatric pentru că a întâmpinat dificultăți în a se elibera de trăirile personajului său în viața reală. Actorul ar fi început să se simtă confuz și i-ar fi fost greu să scape de amprenta personajului său, deși înainte era ateu.

Citește și: Actorul s-a retras pentru o periodă. Shia LaBeouf face dezvăluiri cutremurătoare, cerând disperat ajutorul medicilor

Starul este acum de nerecunoscut. După mai bine de 40 de ani de la premiera filmului care l-a consacrat, Robert Powell a renunțat la plete, iar bătrânețea l-a ajuns din urmă.

După succesul pe care l-a dobândit cu pelicula ''Jesus of Nazareth'', viața lui Powell nu a mai fost niciodată aceeași. Mai mult, nu s-a remarcat într-o altă producție din industria filmului, rolul Mesiei rămânând unul iconic. Robert Powell, ajuns la anii bătrâneții, se definește ca o persoană calmă, căreia îi place berea și nu poate trăi fără Google Maps.

"Mi se pare incredibil de deprimant faptul că, la fel ca alte persoane, disper când nu îmi văd telefonul. Sunt blocat cu el de multe ori și îmi place să verific Twitter și Facebook", a mărturisit el în 2017, conform aceleiași surse menționată mai sus.

Recomandari