Antena Căutare

Socrul lui Tzancă Uraganu, săltat de mascați. Ce probleme afectează familia manelistului

Socrul lui Tzancă Uraganu a fost adus la DIICOT în urma unor percheziții care au avut loc în dimineața zilei de 4 noiembrie 2024.

Socrul lui Tzancă Uraganu a fost adus la DIICOT în urma unor percheziții care au avut loc în dimineața zilei de 4 noiembrie 2024. | Instagram

Mascații au descins acasă la 131 de suspecți de contrabandă cu arme și droguri de mare risc în dimineața zilei de luni, 4 noiembrie 2024. Mai multe persoane au fost conduse la audieri, printre care si socrul lui Tzancă Uraganu.

Socrul lui Tzancă Uraganu, săltat de mascați. Ce probleme afectează familia manelistului

În urma a peste 130 de percgheziții, în cadrul unui dosar care vizează trafic de droguri, contrabandă calificată și alte infracțiuni grave, socrul lui Tzancă Uraganu a fost ridicat de mascați.

În cadrul operațiunii, autoritățiile au pus în aplicare aproximativ 60 de mandate de aducere. Conform DIICOT, numele menționate în acest dosar beneficiază de prezumția de nevinovăție, ceea ce înseamnă că va fi responsabilitatea procurorilor să stabilească vinovăția după finalizarea audierilor.

Articolul continuă după reclamă

„La această oră, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești, împreună cu polițiștii Direcției Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, efectuează 131 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Teleorman într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată, trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc.

Citește și: Care e numele real al lui Tzancă Uraganu si cum a devenit cunoscut. Manelistul, implicat în mai multe scandaluri

Din cercetările efectuate a reieșit că, în luna septembrie 2023, un făptuitor, cetățean străin de origine turcă, a inițiat și constituit împreună cu mai mulți făptuitori de naționalitate română o grupare de criminalitate organizată specializată în procurarea și vânzarea de arme de foc (letale) fără marcaje de identificare și elemente de individualizare, asamblate prin utilizarea de componente aparținând mai multor producători din Turcia.

Acest tip de arme, cunoscute drept ”Ghost Guns” au drept destinație mediul infracțional, având în vedere că nu pot fi deținute legal în niciun stat european.

Probatoriul administrat până în prezent a reliefat că astfel de arme au fost introduse pe teritoriul României, ascunse în ansambluri rutiere de transport mărfuri sau în componentele unor autoturisme, fiind ulterior vândute de către diverși intermediari către membrii unor grupuri infracționale sau persoane cunoscute cu comportament violent.

De la declanșarea cercetărilor și până la finele lunii octombrie 2024 au fost scoase din circuitul ilegal un număr de 47 de astfel de arme letale.
Sunt puse în aplicare peste 60 de mandate de aducere, audierile urmând a se desfășura la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești.

Acțiunea este realizată cu sprijinul polițiștilor Direcției de Combatere a Criminalității Organizate Direcției Investigații Criminale, Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Institutului Național de Criminalistică Direcției de Ordine Publică, Direcției Poliției Rutiere, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu, Ialomița, Vâlcea, Vrancea, Brăila, Olt, Mehedinți, Galați, Gorj, Dolj, Covasna, Constanța, Călărași, Brașov, Bacău, Buzău și Argeș, luptătorilor SIAS și serviciilor acțiuni speciale și al jandarmilor din cadrul IGJR și structurilor subordonate.

Citește și: Momente de panică pentru Tzancă Uraganu după ce și-a pierdut fetița și s-a speriat serios. Unde era micuța

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, a transmis DIICOT.

Cancan scrie că orchestrarea acestui grup infracțional ar fi fost realizată de un bărbat de origine turcă. Printre suspecți se numără, pe lângă MGK și socrul lui Tzancă Uraganu, și figuri asociate cu diverse clanuri interlope din București și din împrejurimi.

Florin Ristei, într-o situație delicată. Ce i-a reproșat o femeie: „Nu sunt chiar așa nebun”... Cine este trapperul român MGK. Artistul a fost ridicat de DIICOT în această dimineață...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x