The Wall Marele Zid

ÎN CURÂND, UN NOU SEZON!

The Wall - Marele Zid: MAȘINA LUI GALTON. Zidul de 12 metri ce a adus, în România, premii de 80.000 de euro. ÎNTR-O ORĂ!

 
+2 click pentru
galerie

Sir Francisc Galton a fost una dintre cele mai luminate minți ale omenirii. Antropolog, geograf, navigator, inventator, a dat lumii MAȘINA LUI GALTON, un dispozitiv construit a demonstra teorema limitei centrale, un zid cu bile ce a adus, numai într-o seară, la showul ”The Wall”, premii de peste 80.000 de euro în România!!! ”Marele Zid” începe, în această seară, numai la Antena 1, de la 20.00

Născut la Birmingham, în 1822, Sir Francisc Galton a fost, de mic, o minte luminată, un autodidact, pentru că nu a predat niciodată, n-a fost profesor, n-a avut o catedră a sa. Antropolog, geograf, explorator, inventator, meteorolog, specialsit în statistică, Galton a excelat în mai multe domenii, fiind autorul a peste 340 de articole și cărți. A fost primul care a aplicat metode statistice pentru studiul diferențelor dintre oameni, a introdus chestionarele pentru a afla date despre comunități, a studiat persoanele geniale.

Văr direct al marelui Charles Darwin, Sir Francisc a dat lumii harta meteo pentru timp, dar a rămas în istorie și prin MAȘINA LUI GALTON, dispozitivul pe care se bazează mare parte din succesul showului ”The Wall - Marele Zid”, ce începe miercuri seară la Antena 1, de la ora 20.00, gazdă fiind Vali Butnaru.

Sistemul prin care Galton a dorit să arata că primele se umplu cu bile canalele interioare

Ce e MAȘINA LUI GALTON și cum aduce ea bani?

Inventatorul a vrut să demonstreze teorema limitei centrale, dorind a arăta că distribuția binominală este o aproximare a distribuției normale. La prima vedere, lucrurile par complicate, dar nu sunt. Avem un zid. Înalt de 12 metri. Prevăzut cu separatoare. În partea inferioară are niște nișe. Se dă drumul, de sus, la o bilă. Aceasta lovește primul separator, existând 1/2 probabilitatea de a cădea în partea stângă ori în cea dreaptă și așa mai departe, pe trasee aleatorii, până când ajung în căsuțele de jos. Galton a dorit să arate că primele care se umplu sunt canalele interioare, apoi cele exterioare, formându-se o distrubuție a probabilităților cunoscută drept DISTRIBUȚIA BINOMINALĂ.

Showul ”The Wall” se bazează pe sistemul conceput de Galton. Mingile pleacă de sus, străbat traseul și ”parchează” jos, aducând sau luând bani. Cu puțin noroc și multă inspirație, numai într-o singură seară MAȘINA LUI GALTON a a dus, în showul din România, premii de 80.000 de euro!!!

The Wall ține publicul într-un suspans incredibil: o combinație între quiz-show, noroc și strategie, într-un decor impresionant și interactiv, unde doi coechipieri trebuie sa lucreze împreună pentru a cuceri „The Wall”. Unul dintre cele mai de succes game-show-uri  ale momentului, „The Wall” este șansa de a-și schimba viața într-o singură seară  tuturor celor care acceptă provocarea Marelui Zid de la Antena 1. 
 

Nu trebuie sa pierzi The Wall - Marele Zid! Nu esti in fata televizorului? Urmareste LIVE pe AntenaPlayhttps://goo.gl/sBfM6g, de pe smartphone, tableta sau laptop.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe