Căutare Live

24 octombrie 1933: S-a nascut actrita Draga Olteanu-Matei

Artista Draga Olteanu-Matei s-a nascut pe 24 octombrie 1933, la Bucuresti. Apreciata actrita de comedie, ce a jucat pe scena Teatrului National Bucuresti, in numeroase filme si la televiziune. Reprezentanta a generatiei de aur a teatrului romanesc, Draga Olteanu Matei are un palmares foarte bogat. A jucat in 90 de filme, in peste 50 piese de teatru si 100 roluri in Televiziune.

Iata si alte evenimente care s-au intamplat intr-o zi de 24 octombrie:

1601 - A incetat din viata astronomul danez de origine suedeza, Tycho Brache. A facut observatii precise asupra pozitiilor astrilor, a urmarit evolutia cometelor si a calculat valoarea duratei anului, cu o precizie mai mica de o secunda, valoare care a stat la baza stabilirii calendarului gregorian din 1582.

1648 - Este semnata Pacea de la Westphalia, marcand astfel sfarsitul Razboiului de treizeci de ani.

1795 - Teritoriul Poloniei este divizat intre Prusia, Rusia si Austria. Statul polonez va reaparea pe harta Europei abia la sfarsitul Primului Razboi Mondial (1918).

1853 - S-a nascut mitropolitul ortodox Pimen Georgescu, membru al Academiei Romane.

1857 - Este infiintat Sheffield F.C., primul club de fotbal din lume.

1863 - A incetat din viata poetul Andrei Muresanu, autorul imnului "Un rasunet", cunoscut ulterior sub numele "Desteapta-te, romane", care devine marsul revolutionarilor romani din Transilvania (1848), iar dupa 1989 - imnul de stat al Romaniei.

1882 - S-a nascut compozitorul maghiar Imre Emmerich Kalman, cunoscut pentru operetele "Silvia" (1915), "Contesa Marita" (1924) si "Vioreaua din Montmartre" (1930).

1894 - A incetat din viata pictorul Gheorghe Tattarescu.

1929 - Bursa din New York se prabuseste. Aceasta zi a ramas in istoria Bursei cu numele de „Joia Neagra".

1931 - Al Capone este condamnat la 11 ani de inchisoare pentru ca a facut o evaziune fiscala de 50.000 de dolari.

1944 – A murit industriasul francez Louis Renault, fondatorul grupului cu acelasi nume, pilot de curse si un pionier al automobilismului.

Citește și
colaj de imagini cu un barbat care sta intins in pat
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
colaj de fotografii cu anamaria vartolomei, denumita cea mai buna actrita in Franta
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Mai multe articole

1946 - S-a nascut actrita si interpreta de muzica usoara Anda Calugareanu. O perioada destul de indelungata a format, impreuna cu actorii Dan Tufaru, cu care a si fost casatorita, si Florian Pittis, un trio muzical-cupletistic, care, in regia lui Alexandru Bocanet, a fost unul dintre punctele de atractie ale spectacolelor de estrada ale Televiziunii. Raman celebre cupletele sale alaturi de Toma Caragiu.

1966 – S-a nascut omul de afaceri rus Roman Abramovici. Este proprietarul clubului de fotbal Chelsea Londra si al treilea cel mai bogat om din Rusia.

1994 - A incetat din viata actorul Raul Julia, cunoscut pentru rolul lui Gomez din filmele "Familia Addams".

2003 – A avut loc ultimul zbor al unui avion Concorde, intre orasele New York si Londra.

15 mai 2013: Depeche Mode revine la Bucuresti!... 25 octombrie 1921: S-a nascut regele Mihai I al Romaniei...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri