A 100-a ediţie a festivalului de la Salzburg a debutat cu numeroase restricţii din cauza pandemiei

A 100-a ediţia a festivalului de muzică, operă şi teatru de la Salzburg (Austria), care a scăpat valului mondial de anulări, şi-a deschis porţile în acest weekend, cu numeroase măsuri de protecţie contra coronavirusului, potrivit AFP.

Festivalul a început sâmbătă cu reprezentanţia "Elektra", operă de Richard Strauss, pusă în scenă de polonezul Krzysztof Warlikowski, şi cu piesa "Everyman", jucată în fiecare an de la crearea evenimentului.

Piesa trebuia să se joace în exterior, în piaţa Catedralei din Salzburg, dar furtuna a împiedicat acest lucru.

Organizatorii au promis să respecte măsurile sanitare strict pentru această versiune a festivalului - 110 spectacole sunt prevăzute în august, faţă de 200 iniţial.

Cele 80.000 de bilete vândute - faţă de 230.000 în alţi ani - sunt personalizate pentru a permite testarea contacţilor în caz de contaminare.

Spectatorii trebuie să poarte mască şi nu există servicii de catering.

Artiştii care nu pot respecta o distanţă de cel puţin un metru faţă de colegi, cum sunt muzicienii din orchestră, trebuie să se supună în mod regulat testelor.

În program figurează în special prima reprezentaţie a unei piese a premiatului cu Nobel Peter Handke şi o altă operă, "Cosi fan tutte" de Mozart, pusă în scenă de germanul Christof Loy.

Austria a fost relativ afectată de pandemie, cu aproape 21.000 de cazuri recenzate oficial şi în jur de 700 de decese. Dar contaminările sunt în creştere, în ultimele săptămâni, de la relaxarea măsurilor.

Mai multe contaminări au fost recent depistate în jurul pitorescului lac Wolfgang, la cel puţin 50 de km de Salzburg. Dar autorităţile asigură că epidemia este sub control în ţara cu aproape 9 milioane de locuitori.

Sursa: News.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri