Live acum
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

A fost descoperita prima poveste scrisa de Hans Christian Andersen

In arhivele din localitatea daneza Funen a fost descoperita o scriere considerata prima poveste a lui Hans Christian Andersen, relateaza BBC News.

Expertul Ejnar Stig Askgaard a declarat ca nu are nicio indoiala in privinta autorului si a catalogat descoperirea ca fiind una "senzationala". "Lumanarea de seu" este povestea unei lumanari care se innegreste si devine neglijata pana cand frumusetea interioara ii este recunoscuta si aprinsa.

Manuscrisul acestei povesti a fost gasit pe fundul unei cutii in arhiva locala. Potrivit estimarilor facute de experti, povestea de peste 700 de cuvinte dedicata lui "Mme Bunkeflod, de la devotatul ei HC Andersen", a fost scrisa in anii 1820. Manuscrisul este, probabil, o copie a celui original, care s-a pierdut. Cotidianul danez Politiken a tradus si publicat deja o versiunea in limba engleza a povestii "Lumanarea de seu".

Nascut la Odense in 1805, fiu al unui cizmar si al unei spalatorese, Andersen s-a concentrat pe scrierea de poezii, inainte de publicarea primei sale carti de povesti, in 1835. Povestile sale au fost traduse pana in prezent in peste 100 de limbi.

Sursa: Antena3.ro

Recomandari