Căutare Live

A inceput carnavalul de la Venetia! Mii de turisti s-au inghesuit sa vada parada care a dat startul distractiei

E sarbatoare in Venetia. A inceput carnavalul! In prima zi, mii de oameni s-au inghesuit pe poduri si in piete ca sa vada mai bine spectacolul. In urmatoarele doua saptamani sute de mii de oameni sunt asteptati in Venetia. Acestia vor putea vizita si o expozitie de costume si masti traditionale romanesti.

Pentru ca tema evenimentului este "Traieste in culori" (Live in Colours), organizatorii s-au gandit sa puna la cale si o expozitie cu costume populare romanesti.

Ele vor fi expuse la loc de cinste intr-un muzeu din centrul Venetiei, pe toata perioada carnavalului. Expozitia intitulata "Romania: costume si masti populare la nunti" se va deschide pe 2 februarie.Carnavalul de la Venetia (Carnevale di Venezia) incepe cu doua vineri inainte de Miercurea Cenusie (1 februarie) si dureaza pana la "Fat Tuesday" (12 februarie) - o zi inainte de Miercurea Cenusie cunoscuta si sub numele de "Martea lasatului sec de branza".

Fiesta atrage anual trei milioane de oameni, iar strazile sunt acoperite de petrecareti in costume uimitoare la procesiunea numita La Festa delle Marie.Tema Carnavalului de la Venetia 2013 este Live in Colours (Traieste in culori), deoarece fiecare culoare comunica si evoca emotii, iar fiecare dintre noi asociaza o culoare cu o stare de spirit, dupa cum a precizat directorul artistic al Carnavalului, David Rampello.

Costumele carnavalului de la Venetia sunt celebre in intreaga lume, cu pelerine bogat ornamentate si masti ce pot fi achizitionate de la artizani celebri care le lucreaza cu migala, de mana. Magazinele de masti pun la dispozitie noutatile anului 2013, rezultat al creativitatii venetiene si al traditiei.

Calendarul este bogat in concerte care vor avea loc in Piata San Marco, la pitorescul Grand Theatre, fiecare concentrandu-se pe o tema de culori distincte, cu dansuri si performante artistice, dar si cu evenimente pentru cei mici.

Premiera mondiala in lumea teatrului: "Hotii de frumusete" a lui Pascal Bruckner a fost pus in scena pentru pr... 29 ianuarie 2006: A murit marele tenor Ludovic Spiess...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri