A murit scriitorul Constantin Stan

Scriitorul Constantin Stan a murit astazi, la Fundatia "Sf. Irina" din Voluntari, la varsta de 60 de ani, dupa o suferinta "intensa, dar scurta", dupa cum a declarat sotia sa, Cristina, pentru Mediafax.

Trupul neinsufletit al lui Constantin Stan, prozator, publicist si profesor, va fi depus miercuri, dupa ora 12.00, la sediul Uniunii Scriitorilor din Capitala, unde va ramane si peste noapte. Inmormantatrea va avea loc joi la Cimitirul Andronache din Bucuresti.

Constantin Stan a implinit 60 de ani, pe 28 iulie, cand se afla deja pe patul de moarte. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania (USR) si presedinte al sectiei Proza a Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, Constantin Stan a absolvit Facultatea de Filologie a Universitatii Bucuresti, sectia Limba si literatura romana - Limba si literatura franceza, si a frecventat Cenaclul de proza "Junimea", condus de Ovid S. Crohmalniceanu.

A debutat ca prozator in revista Luceafarul, in 1972. Ulterior a publicat "Carapacea" (Cartea Romaneasca, 1979), "Nopti de trecere" (Cartea Romaneasca, 1984), "Vara tarzie" (Editura Militara, 1986), "Iubire fara natura moarta" (Biblioteca Romana, 1990), "Provizoriu, Sud" (Paralela 45, 2000), "Viata ca literatura" (Fundatia Pro, 2001).

A fost premiat de Academia Romana pentru romanul "Gerda" (Cartea Romaneasca, 2004). Ultimul sau roman, "Gde Buharest" (Charmides, 2010), a fost nominalizat anul trecut la premiile USR, in timp ce ultimul sau volum publicat - "Confesiuni fara glorie", o carte de eseuri publicistice, va aparea in toamna la editura Tracus Arte.

Foto: constantinstan51.blogspot.com

Ultimele știri