Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

„Actorul si salbaticii” la Clubul de film al ICR Budapesta

Miercuri, 1 septembrie 2010, de la ora 19.00, Institutul Cultural Roman din Budapesta invita publicul cinefil la filmul artistic romanesc „Actorul si salbaticii” (1975), in regia lui Manole Marcus. Proiectia va avea loc gratuit la sediul ICR Budapesta din str. Izso, nr.5

Celebrul teatru de revista "Vox", al carui director si actor este Costica Caratase - o trimitere la personalitatea marelui actor roman Constantin Tanase - pregateste un spectacol in care numarul de rezistenta este o virulenta sarja la adresa nazismului si a Garzii de Fier, influente in Romania anilor 40.

Refuzul lui Caratase (Toma Caragiu), cit si al textierului sau, evreul Ionel Fridman (Mircea Albulescu) de a renunta la parodierea acestui subiect atrage dupa sine represalii dintre cele mai crude si neasteptate. Cu toate acestea Caratase este hotarit sa nu faca nici un compromis de la profesiunea sa de credinta: comedia.

Pelicula pune problema libertații de exprimare a artistului si a riscului pe care il presupune implicarea sa in problemele sociale existente intr-o lume dictatoriala.

In distributie: Toma Caragiu, Marin Moraru, Margareta Pogonat, Mircea Diaconu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Mircea Albulescu.

Durata 150 min.

ICR Budapesta

Recomandari