Antena Căutare

Andrea Dezso, designul grafic inspirat din traditii romanesti la Grafist, saptamana internationala a designului grafic in Istanbul

Cu sprijinul Institutului Cultural Roman Istanbul Andrea Dezso, designer de origine romana, activ in Statele Unite ale Americii, deschide o expozitie, sustine o conferinta si conduce un workshop in cadrul Grafist – Saptamana internationala a designului grafic la Istanbul, editia a XVI-a. Vernisajul are loc pe 7 mai, expozitia ramanand deschisa pana pe 30 mai 2012.

Grafist este organizat anual incepand cu 1997 de catre Universitatea Mimar Sinan, Facultatea de Arte Frumoase, Departamentul de Design Grafic. Scopul Grafist este de a crea o arena interactiva de schimb de experienta intre designeri si studenti in design turci si cei de alte nationalitati, intr-un cadru special conceput pentru acest scop. Seminariile, expozitiile si atelierele organizate in Saptamana internationala a designului grafic sunt menite sa faciliteze schimburi de experienta in care participantii au ocazia de a expune si analiza reciproc propriile viziuni si criterii de design. Grafist este o manifestare certificata de ICOGRADA - Consiliul international de comunicare si design si organizata impreuna cu GMK - Societatea de Design Grafic din Turcia.

Andrea Dezso, nascuta la Satu Mare, traieste si lucreaza la New York din 1997. In momentul de fata este conferentiar de arta la Hampshire College in Amherst, Massachusetts. Andrea Dezso calatoreste regulat in Romania si se inspira atat din povestile populare romanesti cat si din arta si mestesugurile traditionale ale regiunii in care s-a nascut. Lucrarile artistei Andrea Dezso au fost prezentate in numeroase galerii si muzee, incluzand: Museum of Arts & Design, New York; Rice Gallery, Houston; The Aldrich Contemporary Art Museum, Ridgefield, CT; The Fujikawa Kirie Art Museum, Japan. Mozaicul monumental de for public "Community Garden" pentru metroul din New York City a fost distins cu premiul "Best American Public Art" in 2007. Al doilea proiect al sau de aceste dimensiuni executat din 48 de panouri din otel va fi instalat in metroul din New York in acest an. Dezso a predat la Parsons School of Design pentru aproape o decada, si a lecturat extensiv in institutii prestigioase precum MICA in Baltimore, City College in NY, the Moholy-Nagy University of Art and Design in Budapesta, Ungaria.

Prin tipul de lucrari ce vor fi prezentate in expozitie si prin workshop-ul ce va fi sustinut la Universitatea de Arte Frumoase Mimar Sinan Andrea Dezso va face cunoscuta importanta surselor sale de inspiratie in actul creativ. Prezenta Andreei Dezso la editia a Xva Grafist, marcheaza prima colaborare de acest fel intre organizatorii Grafist si ICR Istanbul-transmite ICR Istanbul.

Programul expozitiei:
Vernisaj: 7 mai, ora 19:00
Deschis 7 si 30 mai
Galeria ARK Kultur Batarya Sok. 2 Cihangir, Beyoglu, Istanbul

A murit Camilian Demetrescu, artistul roman elogiat in Italia... A1.ro iti recomanda azi filmul "Le Havre". Vezi trailerul!...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x