Live acumSerial: Fetita mea
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Anul Internaţional Beethoven, inaugurat la Bucureşti pe 15 ianuarie

Anul Internaţional Beethoven va fi inaugurat la Sala Radio din Bucureşti pe 15 ianuarie, când va avea loc primul concert din seria de evenimente speciale pregatite de Orchestrele si Corurile Radio pentru a marca implinirea a 250 de ani de la nasterea compozitorului.

Orchestra de Cameră Radio va prezenta, pe 15 ianuarie, de la ora 19.00, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, două dintre creaţiile lui Beethoven: Concertul nr. 5 pentru pian şi orchestră - Imperialul şi Simfonia nr. 3 - Eroica.

Pianista Adela Liculescu, absolventă a Universităţii de Muzică şi Artele Spectacolului din Viena, este invitat al evenimentului. În vârstă de 26 de ani, ea a câştigat în 2018 premiul întâi la Prix du Piano Berna (Elveţia), după ce în 2017 a fost recompensată cu premiul întâi şi premiul publicului la cele două mari Concursuri Internaţionale „Brahms” din Europa - la Pörtschach (Austria) şi Detmold (Germania).

Concertul va fi difuzat şi în reţeaua European Broadcasting Union, în cadrul proiectului „Beethoven - 250”, ce reuneşte concerte de excepţie susţinute la toate radiodifuziunile membre.

Sursa : news.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro