Artista romana Cristina David, printre cei cinci finalisti ai Premiului Henkel pentru Arta, editia 2011

Un juriu international format din experti in arta si prezidat de Karola Kraus, directoarea Muzeului de Arta Contemporana din Viena (MUMOK), a nominalizat cinci tineri artisti din Letonia, Romania, Rusia, Slovenia si Ucraina ca fiind finalistii pentru Premiul Henkel pentru Arta editia 2011, acestia fiind alesi dintre cei 870 de inscrisi.

Cel care va castiga premiul va primi 7000 de euro, dar va avea parte si de o expozitie individuala atat in tara sa de origine, cat si la MUMOK, in Viena. Castigatorul va fi anuntat in cadrul galei care va avea loc la MUMOK, in seara zilei de 9 noiembrie 2011.

Concursul Premiul Henkel pentru Arta, se desfasoara din 2002 in organizarea Henkel CEE in colaborare cu KulturKontakt Austria si se adreseaza artistilor din Europa Centrala si de Est. In 2009, aceasta colaborare a fost extinsa pentru a include si MUMOK din Viena, care va oferi castigatorului o expozitie individuala a lucrarilor sale in cadrul muzeului.

Pe langa presedinta juriului, Karola Kraus, directoarea MUMOK, juriul de experti din intreaga lume ii include pe Lukasz Ronduda, autorul si curatorul Muzeului de Arta Contemporana din Varsovia, Polonia, si pe Zdenka Badovinac, directoarea galeriei „Moderna Galerija" din cadrul Muzeului de Arta Contemporana din Ljubljana, Slovenia. Ei au ales cinci finalisti pentru Premiul Henkel pentru Arta, editia 2011, dintr-un numar total de 870 de inscrieri.

Artistii nominalizati in finala, care au ocazia sa castige suma de 7000 de euro, dar si o expozitie individuala in tara de origine si la Muzeul de Arta Contemporana MUMOK din Viena, sunt: Kriss Salmanis (Letonia), Cristina David (Romania), David Ter-Oganyan (Rusia), Istvan Ist Huzjan (Slovenia) si grupul artistic Yuriy Kruchak & Yulia Kostereva (Ucraina).

Cristina David a inscris la Premiul Henkel pentru Arta doua instalatii - Time Diary si I, the Most... - la care juriul local a apreciat atat faptul ca tratau o problematica actuala, cat si calitatile vizuale, discursul de profunzime, cu accente sociale, filozofice.

Sursa: hotnews

Foto: Baricada.ro

Ultimele știri