Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Artiştii de la Gala de Balet "Carmen Sylva", ovaţionaţi pentru interpretările lor la TNB

Balerinii Brooklyn Mack şi Francesca Velicu au fost primiţi cu ovaţii de la primii paşi din "Diana şi Acteon", Marina Minoiu, Julian MacKay şi Hanry Dowden au emoţionat publicul cu interpretarea din "Marguerite et Armand", iar Iana Salenko a fost aplaudată în "Moartea lebedei", în cadrul Galei de Balet "Carmen Sylva" care a avut loc, luni, la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti.

Publicul, care a umplut Sala Mare a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, i-a aplaudat îndelung, în picioare, pe artiştii: Adrian Titieni (care a recitat versuri scrise de Regina Elisabeta a României - Carmen Sylva), Ana Silvestru, Rafael Butaru, Marina Minoiu, Oleg Ivenko, Dinu Tămăzlăcaru, Alice Minoiu, Robert Enache, Francesca Velicu, Henry Dowden, Iana Salenko, Julian MacKay, Rin Okuno, Cristian Preda şi Brooklyn Mack.

Seara a început cu o premieră: coregrafia Carmen Sylva - "Fluturi sărutându-se", realizată special pentru acest eveniment de Andrei Cozlac, pe muzica lui George Enescu (Balada Op. 4 pentru vioară şi pian), cu pianista Ana Silvestru şi violonistul Rafael Butaru. Balerini: Marina Minoiu, acum la The Royal Danish Ballet, şi Oleg Ivenko, care a jucat în filmul "The White Crow".

A urmat "Capriciul", de Mauro di Candia, pe muzica lui Paganini (Capriciul nr. 24 în la minor pentru vioară), interpretată de Rafael Butaru, cu un Dinu Tămăzlăcaru foarte sugestiv.

Apoi a fost momentul balerinilor de la Opera Naţională Bucureşti Alice Minoiu şi Robert Enache, care au oferit Pas de Deux „Talisman” (de Marius Petipa).

Francesca Velicu şi Hendry Dowden au dansat pe valsul "Vocile primăverii" de Johann Strauss.

Prima parte a Galei s-a încheiat cu un moment oferit de prim soliştii Iana Salenko şi Dinu Tămăzlăcaru, care au interpretat Pas de Deux "Romeo şi Julieta" - scena balconului.

În partea a doua, Marina Minoiu, Julian MacKay şi Henry Dowden au încântat cu "Marguerite et Armand" (coregrafia Sir Frederick Ashton), pe muzica lui Franz Liszt (Sonata în si minor, S. 178 pentru pian), interpretată de Ana Silvestru.

Prim-soliştii Operei Naţionale Bucureşti Rin Okuno şi Robert Enache au adus pe scena TNB Grand Pas de Deux "Spărgătorul de Nuci" (coregrafia Marius Petipa).

A urmat demonstraţia tehnicii Ianei Salenko, care a ţinut publicul cu răsuflarea tăiată în "Moartea lebedei" (coregrafia Mikhail Fokine).

Cristian Preda, Julian MacKay şi Marina Minoiu au oferit, pe rând, momente plinde de graţie, marca Johan Kobborg, în "Les Lutins", pe muzica lui Antonio Bazzini (Les lutins pentru vioară şi pian).

"Diana şi Acteon" (coregrafia Agrippina Vaganova, muzica Riccardo Drigo) a fost un dialog artistic generos între balerinul Brooklyn Mack şi Francesca Velicu.

Gala s-a încheiat cu Valsul "Carmen Sylva", care i-a adus pe scenă pe toţi artiştii.

Gala de Balet "Carmen Sylva" a fost organizată de Asociaţia Literati şi de Alice Minoiu.

Sursa : news.ro

Recomandari