Căutare Live

Atat Trofeul Next 2010 cat si Premiul Cristian Nemescu au ajuns in Ungaria

Cu ocazia Galei de inchidere a celei de-a patra editii a Festivalului International de Film NexT de pe 17 aprilie, publicul a putut urmari filmele castigatoare la cel mai important festival de film de scurt si mediumetraj din Romania.

Filmul maghiar Istoria Aviatiei / A Repules Tostenete (regia Balint Kenyeres, sound design Tamas Zanyi, Ungaria, 2009) este castigatorul Trofeului NexT 2010, oferit de Institutul Cultural Roman (ICR).

Premiul Cristian Nemescu pentru Cea mai buna regie a plecat catre celalalt film maghiar din competitia NexT: Laszlo Nemes a fost rasplatit de juriu pentru regia scurtmetrajului Cu putina rabdare / Turelem, "pentru abilitatea pe care regizorul o demonstreaza in istorisirea unei povesti cutremuratoare si de mare complexitate emotionala despre complicitate in timp de razboi"( Bettina Schwarz, responsabilul pentru scurtmetraj al Academiei Europene de Film si membru in juriul NexT 2010).

Dani Pena, sound designerul scurtmetrajului spaniol Geamandura / La Buoya (r. Mariano Salvador, 2009), este castigatorul Premiului Andrei Toncu pentru Cea mai buna coloana sonora.

Regizorul Alexandru Mavrodineanu si protagonistul scurtmetrajului sau, Lele, au urcat pe scena de la Scala pentru a primi Premiul pentru Cel mai bun film romanesc cu Muzica in sange (sound design Alex Dragomir & Cristian Zsemlye, 2010). Directorul de imagine si producatorul Liviu Marghidan a mentionat ca motivul pentru care filmul a fost ales este ca "acest film ne demonstreaza ca viata nu ofera solutii simple, dar ca acesta sunt totusi un pic mai bune atunci cand stii sa canti".

Romain Delange, regizorul scurtmetrajului francez In alta lume / L'autre monde, a primit Mentiunea Speciala a Juriului "pentru tonul sau extrem de sincer, ce combina o foarte emotionanta poveste de prietenie cu o abordare originala si personala a unei tragedii istorice de data recenta", potrivit motivatiei juriului.

La trei ani de cand The Saddest Boy in The World castiga Premiul Publicului la NexT, la editia 2007, un nou scurtmetraj regizat de canadianul Jamie Travis si-a adjudecat trofeul acordat prin voturile spectatorilor: Sifonierul / The Armoire (sound design Alfredo Santa Ana, Canada, 2009) este cel mai iubit film din competitia celei de-a patra editii NexT, iar premiul sau a fost acordat de Sony.

Criticii Cristina Corciovescu, Magda Mihailescu si Andrei Cretulescu au desemnat castigatorul concursului de critica de film care a avut ca premiu participarea in Juriul Tanar Emile Cantillon al Festivalului de Film Francofon de la Namur. Castigatoareea a fost Irina Trocan cu cronica Marilena de la P7.

Premiul de dezvoltare NexT, castigator Nicolae Constantin Tanase - pentru proiectul Gaby_talent88

Premiul Poster Competition, castigator Marian Marinica

sursa text: agenda.liternet.ro

Colocviul "Indrazneala si nesupunere: a gindi existenta cu Emil Cioran si Leon Sestov"... Lia Perjovschi in dialog cu publicul american la Jamaica Center for Arts &Learning, Queens. New York...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri