Banca Nationala patroneaza evenimentul "Romania Juna"

Liga Studentilor Romani din Strainatate, alaturi de organizatiile studentesti din Romania, organizeaza "Romania Juna”, cel mai important eveniment care reuneste studentii si absolventii romani de pretutindeni. Evenimentul este organizat sub inaltul patronaj al Bancii Nationale a Romaniei si al domnului guvernator Mugur Isarescu.

Romania Juna reprezinta o oportunitate unica pentru tinerii romani de pretutindeni de a capata o voce puternica si unita pentru viitorul Romaniei. Obiectivul principal al evenimentului este acela de a defini directiile principale de dezvoltare ale Romaniei, pe termen lung (2011 - 2030), din perspectiva tinerilor educati la cel mai inalt nivel. Totodata, evenimentul marcheaza 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna si Primul Congres al Studentilor Romani de Pretutindeni, evenimentele avand o importanta majora in definirea si consolidarea Statului Roman Modern. Evenimentul are doua parti principale: Forumul Romania Juna si pelerinajul catre Manastirea Putna.

Forumul Romania Juna. Forumul (12 - 14 august) va avea loc la Institutul Bancar Roman sub inaltul patronaj al Bancii Nationale a Romaniei si va reuni experti romani grupati in 11 grupuri de expertiza. Obiectivul forumului este trasarea Programului Romania Juna, document care va sintetiza principalele directii de dezvoltare pentru Romania, propus si asumat de tinerii romani.

Inscrierea la Forum! Tinerii studenti si absolventi din tara si din strainatate care doresc sa aiba un cuvant de spus in conturarea unei noi viziuni pentru Romania sunt invitati sa se inscrie la Forum completand formular disponibil online aici si trimitand CV-ul lor la adresa [email protected] . Perioada de inscriere este 1 - 31 iulie.

Pitch 4 Romania! Tinerii care doresc sa isi prezinte viziunea lor pentru Romania de maine sunt invitati sa participe la concursul Pitch 4 Romania postand o prezentare (video sau text) pe pagina de Facebook a LSRS Romania. Cele mai apreciate postari vor fi premiate! Concursul este deschis in perioada 1 iulie - 1 august 2011.

Concurs de eseuri A.D. Xenopol. Cu ocazia implinirii a 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna si Primul Congres al Studentilor Romani de Pretutindeni, LSRS lanseaza concursul de discursuri "A.D. Xenopol". Cel mai bun discurs va fi sustinut in cadrul evenimentului, iar cei interesati sunt rugati sa isi trimita discursul pe tema "Construirea unei viziuni sustenabile pentru Romania: incursiune in trecut, prezent si viitor" la adresa [email protected] pana la data de 1 august.

Pelerinaj la Manastirea Putna. Toti tinerii romani din tara si din strainatate sunt invitati sa se alature in cadrul pelerinajului catre Manastirea Putna. La Putna vor fi prezentate concluziile Forumului, se vor depune coroane de flori si se vor aniversa asa cum se cuvine 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna.

"Cu patru sute de ani aruncam noi gandirile si simtirile noastre inapoi si totusi, de vom privi bine in sufletul nostru, vom vedea cum se amesteca, in acel indepartat trecut, farmecul viitorului. Farmecul viitorului ne apartine". (A.D. Xenopol).

Tu esti Romania Juna! Fii alaturi de tinerii studenti romani de pretutindeni - impreuna suntem mai puternici si putem aduce schimbarea pe care ne-o dorim in Romania. Inainte, impreuna!

Citeste si Jurnalul!

Ultimele știri