Live acumFilm: Pisicile aristocrate (r)
Prime Time 20:00Film: Parker

"Basmele romanilor", volumul 6, numai cu Jurnalul National

A fost odata ca niciodata... ca de n-ar fi, nu s-ar mai povesti. O lume a povestilor cu zane si eroi, balauri si feti - frumosi. Jurnalul National iti aduce si in aceasta saptamana “Basmele romanilor”. O colectie nemuritoare! O colectie pentru biblioteca familiei tale! 10 volume cu toate basmele povestite si nepovestite! Vineri, 19 noiembrie, cel de-al VI-lea volum te poarta prin lumea basmelor alaturi de “Sfantu Nicolai”, “Ginerele Imparatului Rosu” si multe alte personaje fantastice

Volumul VI al colectiei „Basmele Romanilor" cuprinde incantatoare povesti din nordul Moldovei, culese de Simeon Florea Marian, cunoscutul folclorist si etnograf sucevean care a incantat generatii intregi cu legende, doine, cantece populare, dar mai ales cu basme. Carturar de seama si prieten cu alte personalitati de prim rang ale literaturii romane precum Petre Ispirescu sau Vasile Alecsandri, Simeon Florea Marian a avut parte de o binemeritata recunoastere inca din timpul vietii, fiind ales membru al Academiei Romane.

In paginile cartii de fata se regasesc basme in care sunt istorisite cu mult farmec pataniile nemaipomenite ale lui Calimendru, intamplarile miraculoase prin care trec Istian Viteazul si Ileana Cosanzeana, aventurile lui Bulimandra plecat sa o caute in inaltul cerului pe Mandra Lumei sau ale Fiului Iepei pe care pasii il poarta pana in temuta Lume-neagra.

Povestile lui Simeon Florea Marian vor incanta si aprinde imaginatia copiilor si a tuturor celor care nu au incetat sa viseze uneori cu ochii deschisi si sa creada in personaje si intamplari fabuloase. Astfel este prilejuita intalnirea cu neinfricatul ginere al imparatului Rosu, cu Santu Nicolai cel intotdeauna marinimos cu toti cei buni si recunoscatori, cu isteata fata din Stergareni care prin ascutimea mintii reuseste sa castige inima unui fecior de imparat, cu ciuda nevazuta din ceri cazuta, cu Saracutul sau biata capra cu trei iezi.

Recomandari