Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Film: Asasin american

BIAS 2019. Demonstrații de măiestrie la înălțime, pe aeroportul Băneasa

Cel mai mare show aerian din România - Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition se desfăşoară pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa -„Aurel Vlaicu” şi la Romaero, 150 de aeronave civile şi militare fiind prezente în evoluţii aeriene şi expuse la sol, laeveniment fiind prezenţi 100 de piloţi şi paraşutişti de elită din 13 ţări.

Cel mai mare show aerian din România - Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition se desfăşoară pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa -„Aurel Vlaicu” şi la Romaero, 150 de aeronave civile şi militare fiind prezente în evoluţii aeriene şi expuse la sol, laeveniment fiind prezenţi 100 de piloţi şi paraşutişti de elită din 13 ţări.

Evenimentul este organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroclubul României, Forţele Aeriene Române, ROMATSA, ROMAERO şi Clubul Sportiv AIBO.

Aceasta este cea de-a zecea ediţie şi este dedicată Centenarului României, desfăşurându-se sub patronajul Ministerului Transporturilor, Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Economiei. BIAS 2018 reuneşte 150 de aeronave civile şi militare, în evoluţii aeriene şi expuse publicului, dar şi peste 100 de piloţi şi paraşutişti.

„Noi nu facem show. Rolul nostru, ca forțe aeriene, este să menținem integritatea spațiului aerian și să sprijinim alte forțe și mijloace în cazul unor dezastre. Astăzi am încercat să ne arătăm profesionalismul și pregătirea, nu a fost vorba de un show”.

Pe scurt, e vorba de militari care au avut de executat o misiune în câmpul tactic în teren inamic. În timpul executării misiunii, au fost atacați de forțe inamice, iar forțele noastre au trebuit să răspundă și cei care au fost primii care au răspuns au fost elicopterele pregătite pentru acest de misiuni. La fel, am avut aeronavele F16, care au executat acoperirea aeriană pentru a preveni o posibilă intruziune a inamicului în spațiu propriu și, de asemenea, am avut elicopterele care se pregătesc pentru misiunea multidimensională”, a spus Cristian Andrieș, din partea Statului Major al Forțelor Aeriene, la Antena 3.