BNR lanseaza Medalia Jubiliara Regele Mihai

Luni, 3 octombrie 2011, Principesa Margareta si Principele Radu vor participa la prezentarea Medaliei Jubiliare dedicate Regelui Mihai, cu ocazia implinirii varstei de nouazeci de ani, se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa al Casei Regale.

Evenimentul va avea loc la ora 17.00, la Banca Nationala a Romaniei si se va desfasura in prezenta guvernatorului BNR, academician Mugur Isarescu.

Medalia este lansata in colaborare cu Banca Nationala a Romaniei, pentru a aminti de legatura dintre rege si moneda care, potrivit articolului 88 din Constitutia din 1923, se emitea in numele sau. Ultimele doua monede purtand chipul Regelui Mihai au fost emise in 1947, avand valorile de 10.000, respectiv 5 lei. Ca si monedele, medalia jubiliara poarta pe avers profilul fostului suveran, iar pe revers stema Romaniei. Medalia este realizata de Cristian Ciornei (desen) si Vasile Gabor (macheta) din tombac auriu, nepatinat, nelacuit.

Citeste si Jurnalul!

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri