Căutare Live

Brahms si Dvorak la Sala Radio

Orchestrele si Corurile Radio va invita vineri, 26 martie, ora 19:00, la concertul Orchestrei Nationale Radio, care se va desfasura sub bagheta cunoscutului dirijor Gerd Schaller, apreciat datorita concertelor vocal simfonice sustinute in ultimii ani la pupitrul celor doua orchestre Radio si Filarmonicii "George Enescu". Si de aceasta data, programul propus este unul atractiv pentru melomani: Brahms si Dvorak

Pianistul Horia Mihail, solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio, va interpreta in prima parte a programului Concertul nr. 1 in re minor pentru pian si orchestra, op. 15 de J. Brahms, alaturi de Orchestra Nationala Radio. In partea a doua a concertului va putea fi audiata Simfonia a IX-a in mi minor Din Lumea Noua, op. 95 de A. Dvorak. Bilete se pot procura prin Eventim, la Casa de bilete a Salii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Dirijorul Gerd Schaller este un artist complex, cu un repertoriu divers, simfonic, vocal-simfonic si de opera. In ceea ce priveste repertoriul simfonic, dirijeaza cu predilectie Mahler, Bruckner, Brahms, Beethoven, Ceaikovski, dar si lucrari ale marilor compozitori francezi - Berlioz, Ravel, Debussy. In acelasi timp este preocupat de largirea repertoriului cu prime auditii de muzica contemporana, organizand serii de concerte cu lucrari de "muzica noua", cum sunt premiera germana a Simfoniei a III-a Tacerea de James MacMillan sau Circul lui Giuseppe de Piotr Moss.

Este invitat sa dirijeze cele mai cunoscute orchestre germane (Dresda, Bamberg, Bremerhaven, Braunshwig, Hanovra, München, Leipzig), dar si alte ansambluri de prestigiu, cum este Orchestra Simfonica Nationala din Praga. Gerd Schaller este fondator si director artistic al Festivalului "Ebracher Musiksommer", organizat in cooperare cu Radiodifuziunea Bavareza.

Pianistul Horia Mihail a concertat cu majoritatea orchestrelor simfonice din Romania, cu importante orchestre europene, iar in Statele Unite a fost solist al orchestrelor Boston Pops (sub bagheta lui John Williams si Keith Lockhart), Topeka Symphony, Boston University Symphony si University of Illinois Symphony. A sustinut recitaluri in diverse formule alaturi de artisti cunoscuti ca Lory Wallfisch, Peter Zazofsky, Nathaniel Rosen, Andres Diaz sau recitaluri solo.

Dupa ce a fost timp de trei ani lector universitar la Boston University, Horia Mihail a revenit la Brasov (din toamna lui 2002) ca solist al Filarmonicii si membru al cunoscutei formatii Romanian Piano Trio, alaturi de violonistul Alexandru Tomescu si celistul Razvan Suma, cu care a sustinut concerte de mare succes in tara si strainatate.

Citeste articolul integral pe jurnalul.ro

Sursa foto: Jurnalul National

6 iulie 1600: Mihai Viteazul s-a intitulat "domn al Tarii Romanesti si Ardealului si a toata Tara Moldovei"... Maria Ciobanu a sustinut un concert pentru romanii din Timoc...
Ultimele știri