Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Campionat internațional de golf, la Alba. 18 profesioniști luptă pentru 15.000 euro

organizat aici. În total, 18 jucători profesionişti se întrec pentru marele premiu de 15 mii de euro. Alţi 54 sunt amatori şi vor avea şi ei meritul lor.

Concursul internaţional de golf de la Alba este primul campionat internaţional de anvergură organizat aici. În total, 18 jucători profesionişti se întrec pentru marele premiu de 15 mii de euro. Alţi 54 sunt amatori şi vor avea şi ei meritul lor.

Pe terenul de golf, amatorii şi profesioniştii se simt în largul lor. Fac echipă bună cu naturata, iar crosa dă de cele mai multe ori lovitura perfectă. E o mişcare ce ţine de concentrare, strategie, dar şi noroc.

Ai nevoie de câteva antrenamente pe săptămână. Ca să joci bine trebuie să te antrenezi mult, în jur de cinci sau şase ore zilnic. La care se mai adaugă şi echipamentul de golf, care nu este deloc ieftin.

La competiţie s-au înscris 72 de jucători, dintre care 18 profesionişti. Restul sunt amatori. Este, de altfel şi primul campionat internaţional de anvergură organizat la Alba.

Prin acest campionat s-a dorit să se pună România pe harta internaţională a golfului, şi din acest motiv au participat foarte mulţi jucători profesionişti din afara României.

Arbitrul competiţiei este britanicul Nic Gilks. Are peste 100 de turnee la activ în ultimii 12 ani.

Departajarea şi clasamentul profesioniştilor se vor realiza în urma cumulării rezultatelor din toate cele trei zile de turneu. Mâine se va desfăşura ultima probă, cea individuală. Jucătorii profesionişti se luptă pentru un premiu de 15 mii de euro.

Recomandari