Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Colocviul Masteratului de Studii Literare Romanesti

Marti, 8 iunie 2010, profesorii si studentii Masteratului de Studii Literare Romanesti din cadrul Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti va invita la Colocviul Masteratului de Studii Literare Romanesti a carui prima editie va avea ca tema Interpretarea literara astazi

Studii Literare Romanesti este masteratul Catedrei de Literatura romana a Facultatii de Litere din Universitatea Bucuresti. Coordonatorul masteratului este domnul profesor univ. dr. Mircea Anghelescu. Cursurile au in vedere studiul filologic al literaturii romane din punct de vedere istoric, tematic, comparativ etc. Primul concurs de admitere la acest masterat a avut loc in anul 2008, Studii Literare Romanesti fiind primul masterat in sistem Bologna al Catedrei de Literatura.

Din 2010, masteranzii organizeaza in colaborare cu profesorii un colocviu anual de promovare a masteratului si de sondare a pietei de idei intr-o ambianta institutionalizata in care cadrele didactice care au cursuri la masteratul de Studii Literare Romanesti si masteranzii sustin comunicari stiintifice si dialoguri pornind de la o tema anuntata. Anul acesta: Interpretarea literara azi.

Literatura nu se opreste la text. Dincolo de text si de contextele sale studiul literaturii deschide lumea interpretarii. Metatextual, interpretarea angreneaza tonalitati de intelegere diferite si se desfasoara ca un ritual cu tactici specifice. Masteratul de Studii Literare Romanesti va invita la o dezbatere cu tema Interpretarea literara azi pentru a confrunta metodele si variantele din oferta pietei de idei a masteratului nostru. Profesorii sint invitati cu un discurs din perspectiva cursurilor propuse in cadrul masteratului, iar studentii sint asteptati cu o expunere reprezentativa pentru proiectul lor de disertatie.

La Colocviul din acest an vor sustine comunicari: prof. univ. dr. Mircea Anghelescu, prof. univ. dr. Mihai Moraru, prof. univ. dr. Ion Bogdan Lefter, conf. univ. dr. Ioana Parvulescu, lect. univ. dr. Simona Popescu, lect. univ. dr. Iulian Costache, lect. univ. dr. Razvan Voncu, lect. univ. dr. Paul Cernat, lect. univ. dr. Sebastian Vlad Popa, Adriana Gorgos (masterand SLR II), Adriana Iancu (masterand SLR II), Elena Toma (masterand SLR II), Emanuel Ulubeanu (masterand SLR II), Adrian Banica (masterand SLR I), Cosmin Ciotlos (masterand SLR II), George Neagoe (masterand SLR II), Aurica Stan (masterand SLR I), Elena Dornescu (masterand SLR II), Oana-Catalina Ninulescu (masterand SLR II), Andreea Draghicescu (masterand SLR II), Marilena Chirculete (masterand SLR II), Marieva Ionescu (masterand SLR II), Evelina Bidea (masterand SLR II).

Invitat special - prof. univ. dr. Paul Cornea.

Colocviul va avea loc in Sala de Consiliu a Facultatii de Litere, Universitatea Bucuresti, intre orele 10.00 - 20.00.

Comunicat Echipa Masteratului de Studii Literare Romanesti

Recomandari