Căutare Live

Concert la doua piane cu Roxana si Valentin Gheorghiu

Doi muzicieni remarcabili: marele pianist Valentin Gheorghiu si sotia sa, pianista Roxana Gheorghiu vor concerta impreuna pe scena Salii Radio, vineri, 30 aprilie 2010, ora 19.00

Programul ne invita la o calatorie prin istoria muzicii: Sonata in re major pentru doua piane de Mozart, Andante cu variatiuni in si bemol major pentru doua piane de Schumann, Cinci valsuri pentru doua piane de Brahms, Trei dansuri slave pentru doua piane de Dvorak, Suita Dolly pentru pian la patru maini de Fauré.

Ilustru pianist si compozitor, Valentin Gheorghiu este un nume de rezonanta internationala, inclus in categoria marilor muzicieni ai contemporaneitatii. Premii importante, concerte si recitaluri pe scene prestigioase si participari la festivaluri internationale sunt doar cateva componente ale carierei acestui mare artist. In concertele sustinute a colaborat cu dirijori renumiti ca Rafael Kubelik, Sir John Pritchard, Kurt Masur, Seiji Ozawa, Antal Dorati, Georges Prêtre, Constantin Silvestri, Kiril Kondrasin, Sergiu Comissiona, Cristian Mandeal, Horia Andreescu. Partener inspirat in muzica de camera, a sustinut numeroase concerte in formule memorabile, realizand si inregistrari de referinta alaturi de cei mai de seama interpreti romani ca Lola Bobescu, Silvia Marcovici, Catalin Ilea, Aurelian Octav Popa, Mihaela Martin, Sherban Lupu. Fiecare aparitie a sa in concert sau recital este un eveniment muzical, cucerind ascultatorii prin noblete, eleganta si rafinament.

Pianista Roxana Gheorghiu este in prezent lector universitar doctor in muzicologie la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. Cu un repertoriu cameral si concertistic bogat, in care se regasesc numeroase creatii ale compozitorilor J. S. Bach, D. Scarlatti, J. Haydn, W. A. Mozart, L.v. Beethoven, F. Chopin, F. Liszt, R. Schumann, F. Mendelssohn-Bartholdy, G. Enescu, P. Constantinescu, Roxana Gheorghiu a fost solicitata sa sustina concerte si recitaluri solo sau in diverse formule, pe scenele tuturor Filarmonicilor din tara, dar si in Ungaria, Slovacia, Spania, Grecia, Italia. Polonia, Luxemburg si fostul URSS. Impreuna cu Valentin Gheorghiu a constituit un duo pianistic devenit celebru datorita calitatii numeroaselor concerte si recitaluri sustinute in tara si in strainatate.

Cei doi soti muzicieni au mai concertat in acest an impreuna cu fica lor, Valentina intro intalnire muzicala de familie in formula de trei piane.

Sursa: hotnews.ro

S-a intamplat pe 3 iulie! S-a nascut actorul american Tom Cruise... Trupa Parafusions vine la EUROPAfest...
Ultimele știri