Căutare Live

Concert pe muzica de George Enescu la Teatrul Odeon

De azi intr-o saptamana, Teatrul Odeon gazduieste un concert inedit sustinut de Lucian Ban (foto) - pian & John Hebert - contrabas, acompaniati de Mat Maneri (viola), Tony Malaby (saxofon tenor), Albrecht Maurer (vioara), Ralph Alessi (trompeta), Gerald Cleaver (tobe) si Badal Roy (tobe indiene si percutie)

Cei de mai sus, renumiti muzicieni de jazz din New York, vor "reimagina" cateva dintre lucrarile marelui George Enescu. Cu prilejul acestui concert extraordinar va fi lansat albumul multimedia "Enesco Re-Imagined", cu sapte lucrari compuse de George Enescu si reinventate de Lucian Ban & Co plus un video (Balada pentru vioara si orchestra) bonus. Spectacolul de la Odeon are loc dupa cel desfasurat la New York, ce a avut parte de cronici entuziaste; "Credeti-ne, acest gen de spectacol se intampla o data la 300 de ani", a scris Stacey Anderson, de la Village Voice.

Originar din Romania, pianistul si compozitorul Lucian Ban (foto) s-a stabilit la New York, unde este considerat "unul dintre cei mai daruiti si talentati pianisti veniti la NY in ultimul deceniu". A fost nominalizat de doua ori (in 2005 si in 2006) la Hans Koller European Jazz Prize, categoria "Cel mai bun muzician de jazz din Europa", si a inregistrat sase albume de autor la case de productie din SUA si Europa. Concertul de la Bucuresti este organizat de Institutul Cultural Roman, care a sustinut si editarea albumului.

Biletele pentru concertul de saptamana viitoare se gasesc la [email protected] sau la 021-314.72.34.

Sursa: jurnalul.ro

S-a intamplat pe 3 iulie! S-a nascut actorul american Tom Cruise... Festivalul de magie "Harry Houdini" in Centrul vechi al Bucurestiului...
Ultimele știri