Căutare Live

Conferinta "Gulagul. Ce stim acum", la ICR. Anne Applebaum in dialog cu Horia-Roman Patapievici si Gabriel Liiceanu

Jurnalista Anne Applebaum, castigatoare a Premiului Pulitzer in 2004, va dialoga cu Horia-Roman Patapievici si Gabriel Liiceanu in cadrul conferintei „Gulagul. Ce stim acum", ce va avea loc luni, 28 noiembrie 2011, de la ora 18.00, la sediul Institutului Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38).

Evenimentul este organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) in parteneriat cu Fundatia Konrad Adenauer, Editura Humanitas, Institutul Polonez si Institutul Cultural Roman.

In cadrul evenimentului va avea loc lansarea volumului Gulagul. O istorie de Anne Applebaum, aparut la Editura Humanitas cu sprijinul IICCMER. Cea mai recenta carte a ei, Gulag. O istorie, castigatoare a Premiului Pulitzer pentru non-fictiune, prezinta istoria sistemului concentrationar sovietic, descriind viata de fiecare zi din lagare.

Anne Applebaum (n. 1964, Washington) este jurnalista, cu o importanta cariera la publicatii precum The Spectator, Daily Telegraph, Sunday Telegraph, Washington Post si The Economist. A publicat articole si in New York Review of Books, Foreign Affairs si Wall Street Journal. Profesia i-a ingaduit sa fie martora tuturor evenimentelor semnificative care au dus la caderea regimurilor comuniste din Europa si la transformarea lor in regimuri democratice. A studiat la Yale si la London School of Economics, specializandu-se in istorie si in relatii internationale, fapt care de buna seama a contribuit la alegerea subiectelor cartilor sale: Between East and West si Gulag. A History. Pentru impresionantul volum despre Gulag a fost distinsa in 2004 cu prestigiosul Premiu Pulitzer, acordat in fiecare an celor mai buni ziaristi, scriitori si compozitori americani. Anne Appleabaum traieste in Polonia si este casatorita cu Radosław Sikorski, de asemnea jurnalist, dar cunoscut mai ales ca ministru al apararii si ministru de externe in ultimele guverne polone.

Accesul publicului este liber.

A1.ro iti recomanda azi filmul "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea 1"... Mariana Mihut, urmatoarea stea pe Aleea Celebritatilor din Bucuresti...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri