Conferinţele TNB pe YouTube - Despre dans, poezie şi teatru cu Gigi Căciuleanu

Înregistrarea live a conferinţei "L'Om Gigi - Linii, Trasee, Semne, Sensuri", desfăşurată în cadrul Programului TNB - Parateatral şi susţinută de maestrul Gigi Căciuleanu pe 14 mai 2017, la sala Media a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, va fi transmisă joi, la ora 14.00 şi la 16.00 pe canalul de YouTube al teatrului.

Conferinţa va putea fi vizionată pe: canalul Youtube - https://www.youtube.com/c/TeatrulNaţionalILCaragialeBucureşti, pagina de Facebook a TNB - https://www.facebook.com/TNB.Ro/ sau pe website-ul TNB - pagina special creată pentru transmisii online https://www.tnb.ro/ro/livestreaming-tnb.

"A scrie dansuri, a coregrafia, a transpune într-o formă teatrală un univers de linii şi de volume: Dans, Desen, Poezie, fac parte, în ceea ce mă priveşte, din aceeasi lume; Trasee în spaţiu, linii pe hârtie sau pe ecran, unde energetice prin corp. Semne. Semnificaţii. Sensuri. Lucrurile se nasc într-o zonă vastă care se duce mai departe de creier şi inimă, cuprinzând corpul însuşi şi depăşindu-l ca volum. Sâmburii creaţiei par a-şi avea Big-Bangul în epicentrul acestei zone pe care aş numi-o respiraţia minţii. Şi se diversifică apoi în dans, teatru, desen şi/sau poezie; Foarte des îmbinându-se şi anulând frontierele dintre ele; Fiind complementare şi formând, datorită acestei origini comune, un tot. De fapt ceea ce vă propun nu este o conferintă ci mai degrabă un performance. Un joc dar nu o joacă. Pe tema limbajului, a vocabularului, a frazei şi până la urmă a textului, fie el dans, poem sau desen", spune Gigi Căciuleanu.

Sursa : news.ro

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri