Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Adela

Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Cavaler al Legiunii de Onoare

Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, a primit miercuri însemnele Ordinului Legiunea de onoare, în grad de Cavaler, din partea lui Michèle Ramis, ambasadoarea Franţei în România.

În discursul său, ambasadoarea a pus în valoare contribuţia semnificativă a lui Chiriac la promovarea noii dramaturgii de limbă franceză, dar şi importanţa Festivalul de la Sibiu în cadrul Sezonul Franţa-România.

„Francofon desăvârşit, aţi legat relaţii puternice şi durabile cu Franţa de la o vârstă foarte fragedă. În 2013, aţi pus bazele unei Platforme doctorale internaţionale în domeniul artelor spectacolului şi managementului cultural, în colaborare cu Şcoala Doctorală de Arte şi Media din cadrul Universităţii Sorbonne Nouvelle. Obiectivul principal al acestei Platforme internaţionale de cercetare doctorală este promovarea colaborării interinstituţionale şi a educaţiei teatrale. (…) Aţi promovat activ noua dramaturgie de limbă franceză, programând numeroase spectacole franceze şi invitând profesori francezi ca parte a platformei doctorale internaţionale din Sibiu. Am avut deja ocazia să o spun, Festivalul de la Sibiu a adus o contribuţie deosebită la Sezonul Franţa-România”, a declarat Michèle Ramis.

La rândul lui, Chiriac şi-a exprimat recunoştinţa pentru primirea acestei distincţii, subliniind relaţia deosebită dintre lumea artistică din Franţa şi România.

„De-a lungul timpului s-a creat o profundă relaţie de loialitate, iar între Franţa şi Festivalul de la Sibiu a avut loc un schimb constant de idei şi de spectacole, toate acestea pe fondul unei incontestabile încrederi. Consider această decoraţie ca un gest de un înalt simbolism, de care sunt mândru şi pentru care sunt recunoscător Franţei şi excelenţei sale, doamna ambasadoare Ramis. Fie ca prietenia noastră să continue şi să se bucure pe viitor de acelaşi succes ca şi până acum”, a declarat Chiriac.

În luna noiembrie a anului trecut, Constantin Chiriac a fost decorat de ambasadoarea Ramis cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler, în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la succesul Sezonului Franţa-România.

Sursa : news.ro

Recomandari