Dan Puric prezinta spectacolul "Royal Fashion / Moda regala" la Festivalul "Inima Reginei Maria"

Piesa de rezistenta a celei de-a doua editii a Festivalului "Inima Reginei Maria", ce va avea loc pe tarmul Marii Negre, la Balcic (Bulgaria), in perioada 9-12 septembrie, este spectacolul creat de Dan Puric "Royal Fashion/Moda regala". Reprezentatia a fost programata pentru 11 septembrie, intr-o sala propice acestei creatii deosebite din Albena, orasul din apropierea Balcicului.

"Royal Fashion" a avut premiera anul trecut in luna mai pe scena Teatrului National de Opereta "Ion Dacian", productia fiind dedicata Zilei Regalitatii. Pentru prezentarea "Modei regale", creatorul Dan Puric (scenariul si regia) a distribuit artisti ai Companiei sale "Passe Partout" si artisti ai Operetei, iar costumele - personaj de baza al spectacolului - le-a semnat Doina Levintza. Un rol important il au si decorul (Corina Gramosteanu), si coregrafia (Traian Vlas), dar si muzica selecta. Spectatorii se vor minuna de cat de bine si frumos merg pe poante "manechinele", adica balerinele, care pre­zinta super­be rochii ce defi­nesc lu­mea monar­­hica intr-o epoca trecuta. Aceasta creatie spectaculoasa a fost gandita "pentru redescoperirea istoriei", fiind, precum spunea Puric, o pledoarie pentru Frumos si Maretie. in zona Balcicului (numita odinioara "Coasta de Argint"), acolo unde a "pulsat" inima Reginei Maria, acest spectacol va fi un reviriment.

Festivalul, organizat de o companie de turism din Romania, cuprinde mai multe actiuni culturale, menite sa puna in evidenta un trecut frumos legat de un loc foarte drag Reginei. Organizatorul evenimentului, Corina Hinkov, sustine ca "omagierea personalitatii Reginei Maria (...) creeaza nevoia de a induce acest eveniment ca un pelerinaj catre locurile sale de suflet, devenite locuri ale noastre de meditatie".

Cei care vor ajunge la festival vor putea vizita Castelul si Gradina Botanica (ghid specia­lizat), dar si Balcicul, despre care va vorbi criticul de arta Doina Pauleanu, autoarea albumului "Balcicul in pictura romaneasca". Programul festiva­lului include, de asemenea, prezentarea cartii "Povestea vietii mele", scrisa de Regina Maria si editata de RAO, lansarea lucrarii "Balcic" de Balcica Mosescu, fiica ultimului primar roman al Balcicului. Vor fi organizate si expozitii: de portelan pictat "Wagner - arte frumoase si povesti" si de dantela flamanda in tehnica frivolite a artistei Violeta Carmen Roman.

Citeste si Jurnalul!

Ultimele știri