Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Animatie: Pisicile aristocrate

De pe scenele internationale in Gradina Valorilor Romanesti

Tineri romani, apreciati si aplaudati pe scene internationale, sunt protagonistii serilor culturale organizate in aer liber in fiecare joi intr-un parc deosebit: Gradina Valorilor Romanesti.

In acest spatiu special amenajat in Parcul Tineretului din Sectorul 4, Fundatia Dan Voiculescu deruleaza pe toata perioada verii un program de vacanta pentru copii si tineri din care fac parte numeroase activitati cultural-educative. Amenajat in 2010 sub forma unui complex statuar, format din 76 de busturi ale "romanilor esentiali", acest colt de natura gazduieste zilnic, de la inceputul lunii iunie: cursuri de limba engleza, pictura si istoria artei, scenografie, arta fotografica, scriere creativa, hand-made, ateliere de creatie, expozitii, concursuri si evenimente speciale.

Insa nu doar tinerii se pot bucura de o dupa-amiaza in parc. Pe aleile dedicate scriitorilor, muzicienilor, politicienilor si oamenilor de stiinta sau pe o banca in apropierea marilor compozitori romani, trecatorii sunt invitati sa asiste si la recitaluri de muzica.

Printre cei care au oferit minirecitaluri in aer liber s-au aflat si doi tineri chitaristi: Catalin Vlad (24 de ani) si Radu Valcu (22 de ani), ambii studenti ai Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, la sectia Chitara Clasica. Catalin a sustinut in ultimii sapte ani recitaluri de chitara clasica si flamenco pe scene importante din intreaga Europa, in tari precum Suedia, Maroc, Franta sau Portugalia. Iar la concursurile de chitara la care participa obtine de fiecare data premii.

Talentul lui Radu a fost si el remarcat de importanti maestri internationali din SUA, Spania, Grecia si Germania, care au acceptat sa-i predea cursuri de masterclass. Prieteni foarte buni, cei doi tineri sustin impreuna concerte, iar de fiecare data primesc minute in sir aplauze.

Acordurile lor de chitara au rasunat zilele trecute si in Gradina Valorilor Romanesti. De aceasta data, cei doi au interpretat piese de muzica clasica in stil latino. In fiecare joi, incepand cu ora 19:00, cei care doresc sa cunoasca astfel de tinere talente si sa se relaxeze pot participa la aceste evenimente. Intrarea este libera. Programul complet al activitatilor din aceasta vara organizate de Fundatia Dan Voiculescu in Gradina Valorilor este disponibil pe: www.fundatiadanvoiculescu.ro.

Citeste si Jurnalul!

Recomandari