Căutare Live

De Ziua Europeana a Operei, ONB pregateste un concert in aer liber

Duminica, 9 mai 2010, incepand cu ora 20:00, iubitorii de muzica clasica sunt asteptati la Opera Nationala Bucuresti (ONB) pentru a sarbatori cea de-a patra editie a PROMENADEI OPEREI printr-un concert extraordinar care se va desfasura in aer liber, pe esplanada din fata institutiei.

Pe langa Ziua Europei, data de 9 mai este dublata de o semnificatie deosebita pentru teatrele lirice: Ziua Europeana a Operei. Pentru a puncta dubla sarbatoare, opera bucuresteana va oferi publicului, asemenea multor alte teatre de opera europene, acest concert cu acces gratuit pentru public.

Programul concertului va fi prezentat publicului de catre Ion Caramitru, actor si director al Teatrului National Bucuresti si va include arii si duete celebre din opere apartinand compozitorilor Camille Saint-Saëns, Piotr Ilici Ceaikovski, Georges Bizet, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini.

Interpretii vor fi tineri artisti lirici care s-au facut deja remarcati in cadrul productiilor ONB, dar si de vedete ale scenei noastre: Maria Jinga (mezzosoprana), Tina Munteanu (soprana), Daniel Filipescu (bariton), Vlad Mirita (tenor), Oana Andra (mezzosoprana), Florin Simionca (bariton), Teodor Ilincai (tenor), Crina Zancu (soprana).

In partea a doua a programului, corul teatrului pregatit de maestrul Stelian Olariu si solistii Mihaela Stanciu (soprana), Valentin Racoveanu (tenor) si Iordache Basalic (bariton) vor interpreta cantata "Carmina Burana", compusa de Carl Orff. Evenimentul se va desfasura sub bagheta dirijorului Iurie Florea.

Intrarea este libera.

sursa text: my.operanb.ro

Christian Hogas isi incheie rezidenta la Londra cu spectacolul "Oase pentru Prince" de Lia Bugnar... Mihaela Ursuleasa revine pe scena Salii Radio...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri