Căutare Live

Detalii necunoscute despre Batalia de la Stalingrad. Noi documente sovietice au fost scoase la iveala

O noua carte prezinta ororile Bataliei de la Stalingrad, una dintre cele mai dure lupte din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, povestite de soldatii rusi care au fost tinute secret datorita propagandei sovietice.

Cartea, “Stalingrad protocols”, prezinta interviuri adunate de la sute de veterani de razboi, declaratii care nu au fost publicate pana acum, ca sa nu stirbeasca imaginea eroismului sovietic. Autorul cartii, istoricul Jochen Hellbeck, a primit acces la arhiva Academiei de Stiinte Sovietice, mai exact la peste 10.000 de pagini de documente referitoare la batalie, asa ca unul dintre miturile distruse de noua carte este acela ca soldatii rusi ar fi luptat mai mult de frica si ca aproximativ 13.000 de soldati ar fi fost executati pentru lasitate, insa numarul real nu depasea 300, sustine istoricul.

Detaliile bataliei sunt socante. Armata a 6-a germana, care cucerise Polonia si Franta, a fost distrusa la Stalingrad, soldatii fiind nevoiti sa recurga la canibalism pentru a supravietui. Ascunsi printre ruine si in plina iarna, au fost nevoiti sa suporte temperaturi de -40 de grade Celsius.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

6 noiembrie 1882: S-a nascut pilotul si inginerul roman Aurel Vlaicu... 7 noiembrie 1913: S-a nascut scriitorul si filosoful francez Albert Camus...
Ultimele știri