Căutare Live

„Dor de Eminescu” si Ziua Culturii Nationale

Recitalul sustinut de Ion Caramitru si reputatul clarinetist Aurelian Octav Popa va intra in repertoriul permanent al Teatrului National

Camera Deputatilor a adoptat, in noiembrie 2010, un proiect de lege prin care 15 ianuarie, ziua de nastere a lui Mihai Eminescu, a devenit ziua Culturii Nationale. „Ziua Culturii Nationale va fi in viziunea noastra o zi in care nu doar celebram un mare creator, dar si o zi de reflectie asupra culturii romane, in genere, si a proiectelor culturale de interes national. Mentionam faptul ca, in Italia, de ziua lui Dante, in toate orasele italiene au loc serbari publice, lecturi din opera lui, dezbateri publice, targuri de carte etc.", se arata in expunerea de motive a initiatorilor. Prin aceasta lege, posturile publice de radio si televiziune sunt obligate sa reflecte in mod adecvat evenimentul.

Studioul Experimental de Opera si Balet „Ludovic Spiess" incepe inca de astazi, de la ora 19:30, sa celebreze un mare creator. Recitalul „Stelele-n cer..." se bucura de participarea tenorului de talie internationala Daniel Magdal, care va interpreta lieduri pe versuri de Mihai Eminescu din creatia compozitorilor Nicolae Bretan, Carmen Petra Basacopol, Felicia Donceanu, Mihail Jora, Laura Manzat, acompaniat de pianista Luminita Berariu.

La recitalul „Stelele-n cer..." va participa ca interpret si cunoscutul actor Marius Manole de la Teatrul National Bucuresti, care va recita, alaturi de actrita Raluca Aprodu, texte adaptate dupa corespondenta Mihai Eminescu - Veronica Micle, in coordonarea scenica a regizoarei Anda Tabacaru Hogea. „Stelele-n cer..." este dedicat implinirii a 162 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu.

Muzeul National al Literaturii Romane va invita maine, 13 ianuarie, la conferinta sustinuta de Valentin Cosereanu - „Eminescu - Serbarea de la Putna". Evenimentul va avea loc la ora 16:00, in Rotonda Muzeului National al Literaturii Romane din Bdul. Dacia nr. 12.

Citeste articolul integral in Jurnalul!

A1.ro iti recomanda azi filmul "The Girl with the Dragon Tattoo - Fata cu un dragon tatuat"... Doina Uricariu si Nicolae Prelipceanu, nominalizati la Premiul National „Mihai Eminescu”...
Ultimele știri