Dragos Bucur, Dorian Boguta si Alexandru Papadopol isi deschid atelier de actorie

Actorii Dragos Bucur, Dorian Boguta si Alexandru Papadopol vor sustine un atelier de actorie de film si de televiziune, care are ca scop deprinderea tehnicii si a disciplinei necesare pe platoul de filmare"Cred in actorie ca profesie, dincolo de talent si noroc", spune Dragos Bucur. Scopul acestor ateliere nu este de a descoperi talente si de a dezvolta arta interpretarii actoricesti, ci de a ajuta cursantii sa stapaneasca tehnica atat de utila actorului in colaborarea cu echipa de filmare.


PRACTICA INAINTE DE TOATE
In cadrul fiecarei sesiuni vor fi invitati sase profesionisti din majoritatea departamentelor productiei unui film: regizori, operatori, sunetisti, make-up artisti, pictori de costume, scenografi, sharf-euri, editori, cascadori. Primii invitati sunt regizorul Radu Muntean, directorul de imagine Vivi Dragan Vasile si sunetistul Cristian Tarnovetchi. "Vom discuta cu participantii atat despre ce inseamna asumarea unei situatii in film, cat si despre elementele tehnice pe care le presupune munca pe un platou de filmare", spune Dorian Boguta, "si ne vom axa in principal pe practica. Incercam sa il invatam pe cursant sa se simta in largul lui pe platoul de filmare. Sunt multe profesii in sistemul productiei unui film. Ca sa faci meseria asta, trebuie sa stii foarte bine rolul fiecarui membru al echipei de filmare si sa-l ajuti pentru ca el sa te ajute, la randul sau." "Rigoarea, concentrarea si disponibilitatea de a lucra in echipa definesc un actor profesionist", spune Alexandru Papadopol. "Cursurile noastre se vor baza pe aceste lucruri si vom incerca sa ii familiarizam pe participanti cu diverse situatii, pe care sigur le vor intalni la casting sau pe platoul de filmare."

Atelierul este impartit in doua sesiuni a cate trei luni, intre 29 martie-28 iunie 2010, respectiv 20 septembrie-20 decembrie 2010. Cursantii vor forma trei grupe, a cate maximum zece persoane, pentru a crea o atmosfera confortabila si o interactiune cat mai directa. Cursurile presupun discutii, dezbateri, implicarea individuala, provocari, criticile constructive, situatii concrete, in fata camerei de filmat. Pentru fiecare saptamana sunt programate doua cursuri, a cate trei ore. Atelierul va avea loc in aceeasi vila cu o agentie de casting. Fiecare sesiune se va incheia cu un exercitiu filmat, sub forma unui scurtmetraj, realizat de operatorul Alex Traila.

Citeste articolul integral pe jurnalul.ro

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri