Căutare Live

Dubla lansare de carte cu Neagu Djuvara

Sambata, 2 aprilie, ora 12.30, Humanitas va invita la Libraria Carturesti Verona (str. Arthur Verona nr. 13-15). Aceasta va gazdui o dubla lansare de carte: “Ce au fost "boierii mari" in Tara Romaneasca? Saga Gradistenilor (secolele XVI-XX)” si ”Insemnarile lui Georges Milesco” de Neagu Djuvara. Vor vorbi: Neagu Djuvara, Mihai Dimitrie Sturdza si Gabriel Liiceanu. Lansarea va fi urmata de o sesiune de autografe.

"Ce au fost "boerii mari" in Tara Romaneasca? Saga Gradistenilor (secolelel XVI-XX)" este o cercetare asupra unei familii si, in fapt, un volum ce priveste istoria institutiilor politice romanesti premoderne.

Cartea ne prezinta modul in care marile familii boieresti si-au dobandit sau si-au pierdut mosiile si, odata cu averile, privilegiile politice si dregatoriile inalte; ce impact au avut influentele straine - slavone, grecesti, turco-fanariote, franceze - in domeniul culturii; cum s-au incheiat aliante de familie; care a fost rolul jucat de catre femei; cum au fost boierii promotorii modernizarii Romaniei. In esenta, scopul cartii este realizarea unei radiografii a neamului Gradistenilor, din care se trage Neagu Djuvara.

Roman autobiographic, "Insemnarile lui George Milesco" infatiseaza un moment dramatic al istoriei romane si al vietii lui Neagu Djuvara. Revolutia ungara din 1956, deceptiile legate de timpul petrecut la Radio Europa Libera la Munchen, ruptura de familie, sunt intamplari care l-au marcat pe autor. Pornind de la dezamagirile personale, Neagu Djuvara isi povesteste viata, numindu-l pe George Milesco erou principal al vietii sale.

Citeste si Jurnalul!

FOTO: movies.webstrivers.com

A1.ro iti recomanda azi The Mono Jacks in Expirat!... Teatru: "Doua povesti de amor" la ArCub...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri