Căutare Live

Editura All ne propune "Testamentul lui Hitler", de Herman Rothman

Editura All ne propune un nou volum care il are in centru pe nimeni altul decat Adolf Hitler

Cand Herman Rothman, autorul acestui volum, a venit in Anglia, era un refugiat evreu care beneficia de acordurile de azil date copiilor evrei din Germania. S-a inrolat mai tarziu in Fortele Armate britanice, dar doar atunci cand a ajuns sa lucreze pentru Serviciile de Contrainformatii a capatat un rol incredibil in deznodamantul cumplitului razboi pe cale sa se incheie. Incadrat in grupul ofiterilor anchetatori, Rothman s-a aflat la Auschwitz cand au inceput interogatoriile ofiterilor nazisti care participasera la cele mai odioase crime care s-au putut vedea vreodata. Marturia sa la procesul Auschwitz in 1963 a fost teribila.

Dar cea mai importanta descoperire a sa, asa-numitul „Testament politic" al lui Hitler, gasit in uniforma unui gardian, precum si investigatiile desfasurate in jurul „sinuciderii" lui Hitler fac din acest fapt unul dintre cele mai ravasitoare evenimente ale secolului al XX-lea. Memoriile sale, in care relateaza odiseea ajungerii in Anglia, angajarea in Fortele britanice si revelatia ororii din lagarele mortii naziste, sunt la randul lor o pagina zguduitoare din istoria secolului. Pagini scrise nu neaparat cu mult talent literar, dar cu aplecare istorica asupra evenimentelor.

Sursa: jurnalul.ro

S-a intamplat pe 28 iunie! Romania a cedat Basarabia si nordul Bucovinei catre URSS... Din martie, spectacolele Operei Nationale vor incepe la ora 19:00...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri