Căutare Live

Enciclopedia Britannica renunta la editiile tiparite si continua doar online

Prestigioasa Enciclopedia Britannica a anuntat sfarsitul apropiat al editiilor sale tiparite, pentru a se concentra asupra editiilor online si a editurii pentru scolari, informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

"Acest lucru ii va face pe unii sa devina tristi si nostalgici, dar noi avem un instrument mai bun", a declarat Jorge Cauz, presedintele grupului Encyclopaedia Britannica Inc., care are sediul general in Chicago, statul american Illinois.

"Site-ul este actualizat continuu, este mult mai vast si include elemente multimedia", a adaugat el. "Este un rit de trecere la aceasta noua era digitala", a spus acesta.

Ultima editie tiparita va ramane astfel cea din 2010, cu cele 32 de volume, care cantaresc 58,5 kilograme si cu noi articole despre incalzirea globala si despre proiectul genomului uman, a mentionat cotidianul american. Pretul acestei editii este de 1.395 de dolari si ea contine munca depusa de peste 4.000 de experti. Anuntul oficial va fi facut miercuri.

New York Times precizeaza faptul ca aceasta este cea mai veche enciclopedie de limba engleza, actualizata in mod continuu, in ultimii 244 de ani.

Editura obtine cea mai mare parte a veniturilor sale (85%) din publicatiile pentru scolari, care vor fi diversificate, iar restul provine din abonamentul la site-ul enciclopediei, care ofera cititorilor doar un numar redus de articole gratuite.

Citeste si Jurnalul!

Foto: bathroomreader.com

Saxofonistul Marian Ganescu, recital in clubul Crush din Constanta... Pentru o zi, redactia Good Food se muta la Cluj!...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri