Live acumFilm: Alice in Tara Oglinzilor (SUA 2016)
Prime Time 20:00Film: Parker

Eugen Simion, declarat "Omul zilei" de Jurnalul National

Fostul presedinte al Academiei Romane, Eugen Simion a anuntat ca doreste sa realizeze o editie critica consacrata lui Vasile Alecsandri, in cadrul colectiei "Opere Fundamentale, Pleiade"

"Cred ca am gasit pe cineva care sa poata publica o astfel de editie, chiar daca generatia noua se va napusti asupra lui Alecsandri, asa cum s-a repezit si asupra lui Eminescu", a spus Simion.

Presedintele Fundatiei Nationale pentru Stiinta si Arta, Eugen Simion, a declarat ca primul volum al acestei ample lucrari va putea sa vada lumina tiparului cel mai probabil peste doi-trei ani. In opinia criticului literar, Alecsandri reprezinta "un scriitor cu un destin foarte ciudat, de victima de lux".

Academicianul a explicat ca marele poet ar fi fost, deopotriva, victima a notorietatii sale, raspandita in manualele scolare, prin poezii gen "Penes Curcanul", si victima a celor care l-au iubit pe Eminescu, poetul fiind contestat de moderni, ignorat de generatia postbelica, de poeti si victimizat si astazi, "la fel ca toti marii scriitori clasici romani".

Pentru ca promoveaza valorile literare ale culturii romane, Jurnalul National il declara pe Eugen Simion "Omul zilei".

Sursa: jurnalul.ro

Recomandari