Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Expozitia "Colectia Aurel Vlaicu in original" deschisa la Muzeul Aviatiei

Muzeul Aviatiei din Bucuresti (foto) deschide expozitia "Colectia Aurel Vlaicu in original", la Galeria de arta "Pictor Ion Taralunga" a muzeului, in data de 15 iunie 2010. Evenimentul este dedicat implinirii a 100 de ani de la primul zbor al celui care a fost inventator, constructor si pilot, inginerul Aurel Vlaicu - primul roman care si-a materializat visul de a zbura pe teritoriul Romaniei

Primul zbor cu aparatul Vlaicu I a fost efectuat, la 17 iunie 1910, pe aerodromul Cotroceni, evenimentul fiind socotit data de nastere a aviatiei romanesti, se arata in comunicatul M.Ap.N. Primul avion al lui Vlaicu cantarea 300 kg cu pilot cu tot si era propulsat de doua elice, care se roteau in sens invers. La primul sau zbor aparatul "Vlaicu I" a zburat pe o distanta de 50 m, la o inaltime de 3-4 m de sol.

Muzeul Aviatiei (strada Fabrica de Glucoza, numerele 2-4, sectorul 2) detine o colectie ce cuprinde 87 de piese ce au apartinut inginerului Aurel Vlaicu. Dintre acestea fac parte schite si desene de executie pentru avioanele "Aurel Vlaicu nr. I - 1910", "Aurel Vlaicu nr. II - 1911", documente de studii de la Politehnica din Budapesta si din Munchen, corespondenta cu Ministerul de Razboi si cu familia, alte documente legate de activitatea sa, precum si obiecte ce i-au apartinut.

Recomandari