Live acumFilm: Alice in Tara Oglinzilor (SUA 2016)
Prime Time 20:00Film: Parker

Factory Floor, live in Club Control

Noua senzatie de la DFA Records, considerata una dintre cele mai bune formatii live ale momentului, trupa nord-londoneza Factory Floor ajunge la Control joi, 23 februarie.

Inca de la infiintare, in 2008, trupa a fost comparata cu pionierii industrial-ului, Throbbing Gristle si cu Joy Division, fiind totusi clar inca de la primul single, Bipolar, ca stilul lor abraziv, hipnotic si totusi dansabil este cu totul altceva fata de multitudinea de grupuri noi inspirate de era post-punk. Factory Floor au deschis in 2009 concertele din turneul britanic al celor de la The Horrors, precum si show-urile celor de la Psychic TV, trupa unui alt component de marca al Throbbing Gristle, Genesis P'Orridge.

Consacrarea deplina a venit odata cu mini-albumul neintitulat din 2010, care a obtinut un rar 9/10 de la NME si titlul de "albumul lunii" de la Artrocker. O serie de nume mari ale muzicii independente precum Stephen Morris (Joy Division/New Order), Chris Carter (Throbbing Gristle) si Gavin Russom (DFA Records) au lansat remixuri ale pieselor Factory Floor.

Live, Factory Floor au devenit deja legendari, prin show-urile lor complexe, viscerale, intense si hipnotice, folosind echipamente electronice vintage, chitara si tobe live, cei de la Drowned In Sound sau de la The Quietus considerandu-i una dintre cele mai bune trupe live din lume. Au performat la festivalurile Offset si Supersonic, la Iceland Airwaves sau Amsterdam London Calling si au fost invitati sa cante cu trupe precum Liars, Wire sau Liquid Liquid. Deasemenea sunt invitati aproape permanenti la celebra serie All Tommorrow's Parties.

Finalul anului trecut a insemnat inceputul unei noi etape pentru Factory Floor prin asocierea cu influenta casa de discuri DFA Records, unde au scos single-ul Two Different Ways, o combinatie post-industrial-dance care se presupune ca ar putea da tonul unei noi directii in muzica actuala de club. Single-ul a starnit cronici entuziaste in toate revistele si site-urile de specialitate, fiind considerata "best new track" de catre Pitchfork.

Recent, Factory Floor au participat la albumul de remixuri Grinderman, scos de Mute Records, cu un remix minimalist si hipnotic al piesei Evil si au participat cu un mix la un program special dedicat de catre BBC celor de la Kraftwerk.

In deschiderea concertului vor canta cei de la Coughy, una dintre cele mai interesante trupe romanesti, intr-o componenta asemanatoare celor de la Factory Floor: Ovidiu Bejan (The Amsterdams), Vlad Stoica si Color Nurse(visuals), cu un sound complex si proaspat in acelasi timp. Cei de la Coughy sunt deja bine-cunoscuti in underground-ul bucurestean si au aparut recent pe noua compilatie Local Records cu o piesa, Precambrian, considerata de cei de la Dilema Veche drept cea mai interesanta de pe album (http://dilemaveche.ro/sectiune/muzica/articol/culori-locale).

Seara va continua cu o editie speciala Camera Sambo, alaturi de Bogman, Camil si Dreamrec (visuals). Portile se deschid la ora 22:00 iar biletele costa 15 lei.

Sursa: Sapteseri

Recomandari