Antena Căutare

Festivalul "Namaste India", in weekend, la Muzeul Satului

In perioada 30 septembrie-2 octombrie, Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" gazduieste cea de-a III-a editie a Festivalului "Namaste India", intre orele 09:00 si 19:00. Evenimentele vor fi dedicate marelui poet Rabindranath Tagore, informeaza organizatorii. Supranumit "Sufletul Bengalului" si "Profetul Indiei moderne", Tagore a fost primul scriitor din Asia laureat al Premiului Nobel pentru Literatura, in anul 1913.

Evenimentul va celebra cei 150 de ani de la nasterea poetului indian prin organizarea unei conferinte: "Rabindranath Tagore: Citizen of His Country and of the Universe". Invitata va fi prof. dr. Uma Dasgupta, la ora actuala cea mai importanta specialista in opera si viata lui Tagore, coordonatoare a seriei "Tagore" la prestigioasa Oxford University Press. Conferinta ofera un portret al lui Rabindranath Tagore, poetul si umanistul.

De asemenea, va avea loc un recital de poezie care va oferi publicului prezent un prilej unic de intalnire cu geniul lui Tagore, iar expozitia de fotografie deschisa cu acest prilej va ilustra natura Bengalului de Vest, locul natal al lui Tagore, precum si scene din viata rurala, simboluri ce se regasesc in opera poetului.

Programul festivalului mai cuprinde spectacole de muzica si dans, lansari de carte, targ de produse traditionale si specialitati culinare, proiectii de filme. In plus, prin ateliere interactive vizitatorii vor putea invata arta imbracarii saree-ului, regulile de baza ale dansului clasic si devotional, arta mehndi (decorarea mainilor cu henna) precum si o introducere in limba Sanscrita si limba Hindi.

Aromate ceaiuri traditionale si delicioase specialitati culinare, preparate cu o diversitate uimitoare de mirodenii, vor incununa experienta multisenzoriala a festivalului.

Vezi AICI programul festivalului!

Foto: Namasteindia.ro

A1.ro iti recomanda azi filmul "Johnny English Reborn - Johnny English se intoarce!"... Istoria crestinismului de Diarmaid MacCulloch, lansata la libraria Avant-Garde din Iasi...
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x