Festivalul "Namaste India", in weekend, la Muzeul Satului

In perioada 30 septembrie-2 octombrie, Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" gazduieste cea de-a III-a editie a Festivalului "Namaste India", intre orele 09:00 si 19:00. Evenimentele vor fi dedicate marelui poet Rabindranath Tagore, informeaza organizatorii. Supranumit "Sufletul Bengalului" si "Profetul Indiei moderne", Tagore a fost primul scriitor din Asia laureat al Premiului Nobel pentru Literatura, in anul 1913.

Evenimentul va celebra cei 150 de ani de la nasterea poetului indian prin organizarea unei conferinte: "Rabindranath Tagore: Citizen of His Country and of the Universe". Invitata va fi prof. dr. Uma Dasgupta, la ora actuala cea mai importanta specialista in opera si viata lui Tagore, coordonatoare a seriei "Tagore" la prestigioasa Oxford University Press. Conferinta ofera un portret al lui Rabindranath Tagore, poetul si umanistul.

De asemenea, va avea loc un recital de poezie care va oferi publicului prezent un prilej unic de intalnire cu geniul lui Tagore, iar expozitia de fotografie deschisa cu acest prilej va ilustra natura Bengalului de Vest, locul natal al lui Tagore, precum si scene din viata rurala, simboluri ce se regasesc in opera poetului.

Programul festivalului mai cuprinde spectacole de muzica si dans, lansari de carte, targ de produse traditionale si specialitati culinare, proiectii de filme. In plus, prin ateliere interactive vizitatorii vor putea invata arta imbracarii saree-ului, regulile de baza ale dansului clasic si devotional, arta mehndi (decorarea mainilor cu henna) precum si o introducere in limba Sanscrita si limba Hindi.

Aromate ceaiuri traditionale si delicioase specialitati culinare, preparate cu o diversitate uimitoare de mirodenii, vor incununa experienta multisenzoriala a festivalului.

Vezi AICI programul festivalului!

Foto: Namasteindia.ro

Ultimele știri