Festivalul “Opera Copiilor” aduce poveștile în aer liber!

În perioada 29 mai - 1 iunie 2015, Opera Comică pentru Copii organizează prima ediție a Festivalului “Opera Copiilor”, iniţiativă ce programează o serie de activităţi în aer liber, pentru întreaga familie, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.

În perioada 29 mai - 1 iunie 2015, Opera Comică pentru Copii organizează prima ediție a Festivalului “Opera Copiilor”, iniţiativă ce programează o serie de activităţi în aer liber, pentru întreaga familie, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.

Evenimentele au loc în Parcul Herăstrău – la Foișor, la Peluză și pe Aleea Michael Jackson – la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” și în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, fiecare zi din festival având o tematică specială.

Festivalul debutează cu Ziua Prieteniei, în cadrul căreia echipa Operei Comice pentru Copii organizează Picnicul Copiilor (15:00 - 17:00), la Muzeul Satului, un eveniment caritabil menit să aducă un zâmbet pe chipurile a 200 de copii nevoiaşi din București.

Următoarele două zile, Ziua Muzicii și Ziua Tradițiilor, sunt destinate activităților în familie: la Muzeul Satului are loc o vânătoare de comori (10:00 - 17:00), recompensată cu premii surpriză, iar Parcul Herăstrău găzduiește momente artistice din trei registre diferite: Cutia Muzicală (16:00-19:00) – mini-concerte susținute în Foișor de către ansambluri de copii din București și din țară; Tărâmul poveştilor (14:00-15:00) – povestea personajelor Operei Comice pentru Copii la Peluza de pe malul lacului; Concertele de la ţărm (20:00 -21:00) – seri de folk la Peluză.

Invitații acestei ediții sunt Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Marius Bațu, Maria Gheorghiu, Doru Stănculescu, Dinu Olăraşu și Ovidiu Mihăilescu.

Tot sâmbătă, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, se joacă ultimele trei reprezentații ale operei “Flautul Fermecat”, iar duminică, musicalul “Coana Chirița”, cu Stela Popescu.

Ultima zi de festival aduce în centrul atenţiei copiilor mişcarea şi muzica, prin Parada Școlilor de Balet (Jaqueline, Spirit of Sound, Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, Contrapunct, Soleil, La Sylphide). Traseul acesteia porneşte de la Muzeul Satului, continuă pe Bulevardul Kiseleff, până la Arcul de Triumf, pe Aleea Michael Jackson, unde fiecare şcoală participantă va susţine câte un flashmob, și culminează cu scurte recitaluri la Foişorul de pe malul lacului Herăstrău.

De asemenea, chiar de Ziua Copilului, la Casa Chiojdu din Muzeul Satului, se vor desfășura interviuri cu personalități din cultură, artă, sport și jurnalism, înregistrate de Televiziunea Română, sub genericul “Copilăria mea”. Şi-au anunţat prezenţa Corina Dumitrescu, Mircea Baniciu, Cristian Țopescu, Gheorghe Zamfir, Miltiade Nenoiu, George Zafiu, Anna Ungureanu, Cristian Mihăilescu şi Felicia Filip.

“După succesul înregistrat cu Festivalul <<Hänsel și Gretel>>, când sălile de spectacol s-au dovedit neîncăpătoare, am decis să mergem mai departe, organizând primul festival în aer liber. Și ce altă perioadă poate fi mai proprice pentru a aduce poveștile, muzica și personajele noastre în parc decât la începutul verii, de Ziua Copilului? Vă aşteptăm cu drag la acest sfârşit de săptămână, în Herăstrău, cel mai mare parc bucureştean, alături de sute de copii-artişti, să luaţi parte la Festivalul <<Opera Copiilor>>!”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Programul Festivalului “Opera Copiilor” poate fi consultat pe site-ul instituției organizatoare, www.operacomica.ro, accesul fiind gratuit la evenimentele care au loc în aer liber.

Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregătește alte două noi producții: “Fetița cu chibrituri” (balet, premiera pe 12 iunie) şi “Münchhausen”, de Dan Dediu (operă, premiera are loc în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”, în datele de 5 şi 6 septembrie).

Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro - cu 48 de ore înainte de spectacol - și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) - cu o oră înaintea începerii spectacolului - în limita locurilor disponibile.

Citește și
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
colaj de fotografii cu angelina jolie intrun plover gri și fusta alb
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
colaj de imagini cu morgana din videoclipurile la manelele ei
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
Mai multe articole

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri