Căutare Live

Filme romanesti, prezentate in Australia

Scurtmetrajul "Colivia", in regia lui Adrian Sitaru, castigator al Marelui premiu la Festivalul International de Film de Scurtmetraj Vila do Conde din Portugalia, si lungmetrajele "Medalia de onoare" de Calin Netzer si "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" de Andrei Ujica vor rula in cadrul Festivalului de Film de la Melbourne, in Australia, care va avea loc intre 22 iulie si 8 august

"Colivia" are in palmares si Premiul serviciului german de schimb academic (DAAD) primit la Berlinale Shorts, la Festivalul International de Film de la Berlin, si Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj din sectiunea Zilele Filmului Romanesc la Festivalul International de Film Transilvania.

Filmul "Medalia de onoare", regizat de Calin Peter Netzer, se afla printre cele zece productii care concureaza pentru Premiul LUX 2010 pentru cinematografie al Parlamentului European. Pelicula a obtinut, la sfarsitul lui noiembrie 2009, cinci premii la Festivalul International de Film de la Salonic, printre care cel pentru interpretare (Victor Rebengiuc), cel pentru scenariu (Tudor Voican), Premiul special al juriului si Premiul FIPRESCI, dar si Premiul publicului la Festivalul de Film de la Torino. La randul sau, Calin Netzer a luat Premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) 2010, iar Victor Rebengiuc a fost rasplatit pentru interpretare.

De asemenea, "Autobiografia lui Ceausescu", realizat de Andrei Ujica, a avut premiera mondiala la Festivalul de la Cannes, in afara com-petitiei, filmul de montaj fiind un amestec de fictiune si documentar.

Sursa: jurnalul.ro

Arhitectura lemnului la Dumbrava Sibiului... Billy Cowie si Romeo Castellucci, la FNT...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri