Căutare Live

Filmele premiate la Anim’est, proiectate la Baneasa Drive-In Cinema

Duminica, 11 aprilie, la Baneasa Drive-In Cinema va avea loc o proiectie speciala. Scurtmetrajele premiate la editiile din 2008 si 2009 ale Festivalului International de Film de Animatie Anim’est vor fi proiectate incepand cu ora 19.30. Intrarea este libera.

Cele 26 de scurtmetraje premiate la editiile din 2008 si 2009 ale celui mai mare festival de film din Bucuresti vor fi proiectate in acest weekend la Baneasa Drive-In Cinema.

Printre acestea se numara filme foarte indragite de publicul Anim'est, precum Fantoma de la Cinema (r. Eric van Schaaik, Olanda, 2009) si Angajatul/El Empleo (r. Santiago „Bou" Grasso, Spania, 2008) - castigatoarele Trofeului Anim'est in 2009, respectiv 2008. De asemenea, vor putea fi vizionate si scurtmetrajele germane rasplatite de spectatori cu Premiul Publicului: Posta! / Post! (r. Matthias Bruhn, Christian Asmussen, 2008) si A Sunny Day (r. Gil Alkabetz, 2008) .

Printre proiectiile de la Baneasa Drive-In Cinema se numara si spectaculoasele videoclipuri Heart's a Mess (r. Brendan Cook, Belgia, 2008), The Parachute Ending (r. Steve Scott, 2009) si Mexican Standoff (Falling into You), regizat de celebrul Bill Plympton, dublu nominalizat la Oscar.

Vor fi prezente si titlurile premiate in competitia destinata animatorilor romani. Printre ele: primul film de animatie nominalizat la Premiile Gopo pentru Cel mai bun scurtmetraj si totodata castigator al unei Mentiuni Speciale la Anim'est in 2009, Zgomot Alb (r. Marius Pandele, 2009); Copacul Urban (r. Vali Chincisan, 2009) - ales de juriul festivalului Cel mai bun film din competitia romaneasca; Firul Ariadnei (r. Bertoti Attila, Romania-Ungaria, 2009) - distins cu Mentiune speciala in competitia Balkanimation.

Autoportretul Andreei Bogdan (r. Andreea Bogdan, Rares Kovesdi) - premiat cu trofeul sectiunii de film romanesc in 2008; Marile Sperante, scurt metrajul lui Alexei Gubenco premiat de portalul Cinemagia la aceeasi editie a festivalului si For (the same) Lucia and One Minute Stories (r. Cecilia Felméri) - rasplatit cu o Mentiune Speciala - sunt celelalte filme romanesti pe care spectatorii de la Baneasa Drive-In Cinema le vor putea urmari duminica seara in cadrul proiectiei speciale Anim'est.

Editia din acest an, a cincea la numar, a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est va avea loc in perioada 8-17 octombrie la Bucuresti, si va fi urmata, conform traditiei, de un weekend follow-up la Cluj Napoca.

Intrarea publicului la proiectia de la Baneasa Drive-In Cinema este libera.

Sursa: hotnews.ro

Sursa foto: miniatur-wunderland.com

Lord Of The Dance - Confruntare intre bine si rau, pe scena Salii Palatului... De sambata, bucurestenii au acces gratuit la bicicletele din Herastrau si Kiseleff...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri