FOTO& VIDEO! Vezi cum a fost la Summer Well 2011!

Prima editie a festivalului Summer Well, care a avut loc pe 13 si 14 august pe Domeniul Stirbey, a fost “un festival cat o vacanta” asa cum promiteau organizatorii dinainte pe afise. 10 formatii de rock alternativ din topurile muzicale internationale au atras 10 000 de bucuresteni la Buftea.

"la iarba verde"


Ziua 1: Bis la Noisettes, Plan B rapper
Au mai cantat Chew Lips, Graffiti6 sau Mistery Jets. Britanicii de la Chew Lips au deschis festivalul cu un sound energic si au povestit peripetiile de pe aeroportul romanesc. Au urmat cei de la Graffiti6 care au dezmortit atmosfera invitand o voluntara din public pe scena. Lumea a inceput usor sa se adune pe muzica celor de la Mistery Jets si a aclamat piesele cunoscute, desi sonorizarea le-a ridicat artistilor unele probleme.

Revelatia primei seri a fost ca si anul trecut la Beck'sperience formatia Noisettes, solista Shingai Shoniwa impresionand la toate nivelurile. Muzical, vestimentar, dar si prin forma fizica de invidiat. Artista a sarit pe scena, s-a urcat pe tobe si a facut roata in body-ul auriu care a facut-o celebra. Daca anul trecut la Becksperience s-a dat peste cap si a coborat in mijlocul multimii desculta, la Summer Well a cantat un refren de pe umerii unui membru al echipei, de unde a facut si o scurta baie de multime.

Dupa un dans pe "Don't Upset The Rythm", au urmat hiturile "Wild Young Hearts", interpretat de solista si la bass, dar si "Every Now and Then".

Shoniwaa a discutat permanent cu publicul, le-a multumit fanilor pentru „ca au alungat ploaia anul trecut" la primul ei concert si a promis ca se va intoarce in tara noastra la finalul hitului "Never Forget You".Au urmat headlinerii Plan B dupa o incalzire facuta de beat-boxer-ul Faith SFX. Concertul a fost deschis cu interpretari pline de ironie si umor ale pieselor "Barbra Streisand" si "I Like to Move It". Nu au lipsit piese intampinate cu aplauze si tipete ale celor din public pe melodii ca "She said" sau "Praying".Ziua 2: Interpol și The Wombats

Muzica lui Alex Clare a cucerit in ziua doi publicul feminin cu hituri precum "I Love U" sau "I Won't Let You Down". Fostul iubit al lui Amy Winehouse a dedicat una dintre piesele sale unei domnisoare din primul rand, care stia toate versurile pieselor, incheindu-si recitalul cu "Up All Night" si "Too Close".

Pentru solistul de la Chapel Club Summer Well a fost festivalul preferat, trupa britanica cantand live pentru prima data in Romania piese precum "New Colors", "Surfacing" sau "The Shore".

The Raveonettes si The Wombats au fost alte doua premiere pentru Romania si totodata alte revelatii. In jurul orei 19:00 The Raveonettes au cantat intr-o formula putin modificata din cauza problemelor de sanatate ale lui Sune, reusind sa isi bucure fanii atat cu piese noi, cat si cu piesele deja cunoscute. In plus, melodii ca "Love Can Destroy Everything", "Hard Love" sau "Dead Sound" le-au adus britanicilor o multime de fani noi dintre cei prezenti la festival.

The Wombats au dat startul nebuniei cu piesa "Our Perfect Disease", membrii formatiei sarind pe scena si incurajand publicul sa danseze. "Anti - D","Kill The Director", "Tokyo (Vampires & Wolves)", "Tehnofan" si "Let's Dance to Joy Division" au fost cantate de catre toti fanii trupei.

Cel mai asteptat recital al serii a fost de departe cel al americanilor de la Interpol. "Success" a fost prima piesa pe care membrii trupei au interpretat-o la Summer Well in aplauzele frenetice ale fanilor. Au urmat printre altele "Say Hello To The Angels", "Hands away", "Barricades" si "Evil".

Desi nu au fost extrem de comunicativi, membrii trupei Interpol au oferit un show complet de la piesele noi combinate cu single-urile binecunoscute, la jocurile de lumini si terminand cu o prestatie fara greseala. Interpol a aratat la Buftea de ce sunt numiti "the kings of the indie scene".Public "de Glastonbury"

Line-up a atras un public foarte tanar si cunoscator, cu o medie pe la 20 de ani care arata, pastrand proportiile, precum publicul celebrului festival Glastonbury, e drept, fara corturi.

Dintre vedete, alaturi de omul de radio Bogdan Serban, omniprezent si la alte concerte organizate in Capitala in aceasta vara, au venit sa asculte muzica alternativa Geanina Corondan, Andreea Raicu, dar si ziarista Oana Dobre de la Jurnalul National. In timp ce Geanina Corondan si Andreea Raicu au fost vazute intr-un grup, insotite de mai multe prietene, Oana Dobre traversa podul Stirbei de mana cu prietenul ei.

Activitati conexe

Cei care au parasit Capitala pentru eveniment s-au mai relaxat jucand volei, urmarind documentare despre rock sau pur si simplu au stat intinsi pe iarba si s-au bucurat de soare. Altii si-au facut tatuaje temporare oferite de Orange sau au cautat premiile de la Beck's. O pajiste a fost chiar amenajata cu sezlonguri. Ca o vacanta.

Vezi mai jos imagini inedite de la festival!

Foto: Alexandra Colta

Ultimele știri