Fotografii ale străzilor, clădirilor şi statuilor din oraşele lumii, prezentate în expoziţia "World in Photography" de la Muzeul Brukenthal

Expoziţia online "World in Photography" prezintă, până la 30 mai, fotografii păstrate în colecţia de Grafică documentară a Muzeului Naţional Brukenthal - Muzeul de Istorie Casa Altemberger şi fotografii din colecţia personală Louis Guermond.

Curatorii expoziţiei sunt Delia Voina şi Alexandru Constantin Chituţă.

Realizate la sfârşitul secolului al XIX-lea, începutul secolului XX, imaginile selectate au fost realizate în ateliere fotografice situate în mari oraşe ale lumii (Londra, Glasgow, Paris, Viena, Praga, Odessa, Bucureşti, dar şi Havana, Buenos Aires sau Istanbul) şi acoperă tematic următoarele subiecte distincte: vederi generale ale oraşelor lumii, străzile, clădirile, statui şi poduri din oraşele lumii, castele, vapoare, animale la târg.

Un loc aparte este destinat portretelor (copii, femei, bărbaţi, grupuri) subiectul cel mai des întâlnit în portofoliile atelierelor fotografice.

Imaginile au călătorit de-a lungul timpului spre Sibiu, fiind prezentate celor curioşi de a vedea lumea din fotografii şi lumea fotografiei.

Sursa : news.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri