Căutare Live

Frédéric Chopin, aniversat în februarie la Bucureşti

La împlinirea a 210 ani de la naşterea compozitorului polonez Frédéric Chopin, pianistul Toma Popovici şi Orchestra Naţională Radio vor prezenta, pe 7 februarie, „Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră”.

Evenimentul va avea loc la Sala Radio şi la pupitru va sta Andrei Feher, dirijor de origine română, director muzical al ansamblului canadian Kitchener-Waterloo Symphony Orchestra.

Considerat un „poet” al pianului, Chopin a scris ambele sale concerte de pian în jurul vârstei de 20 de ani şi, ulterior, s-a concentrat asupra partiturilor „miniaturale” dedicate acestui instrument - balade, nocturne, valsuri, mazurci, poloneze, sonate, fantezii.

Primul concert pentru pian a fost interpretat chiar de Chopin, în octombrie 1830, anul în care a compus lucrarea, la Teatrul Naţional din Varşovia, unul dintre evenimentele sale de rămas-bun înainte de a părăsi Polonia natală pentru a se stabili definitiv la Paris.

Concertul de la Sala Radio va propune publicului şi două lucrări semnate de compozitorul ceh Antonin Dvorak: uvertura „În natură” şi poemul simfonic „Fusul de aur”. Poemul este bazat pe o suită de balade inspirate de folclorul ceh, care povestesc despre dragostea dintre un rege şi o fată simplă. Premiera lucrării a avut loc la Londra, în 1896, sub bagheta legendarului dirijor Hans Richter.

Biletele sunt disponibile în reţeaua bilete.ro. Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe radioromaniacultural.ro şi romania-muzical.ro.

Sursa : news.ro

Violoncelistul Luka Šulić, membru al grupului 2Cellos, va concerta în februarie la Bucureşti...
Zodii care își găsesc sufletul pereche pe data de 26 septembrie 2022. 3 nativi care se vor îndrăgosti iremediabil
Pe harta astrală există un semn pozitiv care le oferă zodiilor speranță, dorința de a...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022. Leii vor câștiguri financiare mai mari. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022 spune că Leii au nevoie de câștiguri mai mari pentru a...
Parteneri
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta mereu cercei cu perle. Majestatea Sa nu se despărțea de ei la niciun eveniment
Catine.ro
Ultimele știri
x