Live acumObservator 06
Prime Time 20:00Sacrificiul

Gala premiilor Tony 2019, cea mai scăzută audienţă din ultimii cinci ani

Gala premiilor Tony 2019, transmisă de CBS, a înregistrat cea mai scăzută audienţă din ultimii cinci ani, cu aproximativ 5,5 milioane de telespectatori.

Gala premiilor Tony 2019, transmisă de CBS, a înregistrat cea mai scăzută audienţă din ultimii cinci ani, cu aproximativ 5,5 milioane de telespectatori.

Găzduită de vedeta de televiziune James Corden pentru a doua oară, gala de anul acesta a obţinut 0,8 puncte de rating pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani.

Evoluţia lui Corden a fost apreciată, deopotrivă, de spectatori, telespectatori şi critici, însă nu a fost suficientă pentru a creşte cifrele. Este pentru prima dată când evenimentul a înregistrat un total de telespectatori sub 6 milioane. Anul trecut, gala a fost urmărită de 6,3 milioane de americani.

Musicalul „Hadestown” şi spectacolul de teatru „The Ferryman” au fost marile câştigătoare ale serii. Veterana actriţă Elaine May a primit pentru prima dată un trofeu Tony, la vârsta de 87 de ani, iar Ali Stroker a fost primul performer în scaun cu rotile care joacă pe Broadway premiat pentru interpretare.

Actriţa Rosemary Harris, dramaturgul Terrence McNally şi regizorul muzical şi orchestratorul Harold Wheeler au primit premii pentru întreaga activitate în teatru.

Cea de-a 73-a ediţie a premiilor Tony, care a recompensat spectacolele din sezonul Broadway 2018 - 2019, a avut loc pe 9 iunie, la Radio City Music Hall din New York.