Căutare Live

Hamleti fata in fata

Doi mari interpreti ai rolului Hamlet din secolul al XX-lea, britanicul Michael Pennington si romanul Ion Caramitru, vor sta astazi fata in fata la o intalnire-spectacol din cadrul Festivalului International Shakespeare. Evenimentul va avea loc in una din salile Universitatii din Craiova, iar intalnirea dintre cei doi actori va fi moderata de criticul Marina Constantinescu

Pennington si Caramitru au fost invitati sa stea fata in fata dintr-un motiv bine intemeiat. Asa cum avea sa precizeze directorul festivalului, Emil Boroghina, ei au fost votati intr-un top realizat in Marea Britanie al celor mai buni douazeci de interpreti ai rolului Hamlet in secolul al XX-lea. Pennington l-a jucat pe Print in cateva variante regizorale (1964, 1980, 1981), realizand si alte roluri, in special la Royal Shakespeare Company, in spectacole montate pe piesa "Hamlet". Caramitru a fost onorat cu votul britanicilor datorita minunatei interpretari a lui Hamlet in productia Teatrului Bulandra, regizata in 1985 de Alexandru Tocilescu.

Cu acest spectacol s-a efectuat un turneu in Anglia, iar criticii din aceasta tara si-au spus cuvantul: o amprenta pentru secolul al XX-lea. Acum la Festivalul din Banie, desfasurat cu genericul "Constelatia Hamlet" si la care participa specialisti in domeniu din intreaga lume, actorul britanic si actorul roman il vor "interpreta" pe print din perspectiva altei varste.

Sursa: jurnalul.ro

Carte: AC/DC de la A la Z... Inca doua reprezentatii Lord Of The Dance...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri