Căutare Live

Horia Colibășanu și-a văzut visul cu ochii! A ajuns pe Everest fără oxigen suplimentar și șerpași!

România are de astăzi un nou alpinist care a reușit să ajungă pe Everest. Horia Colibășanu a atins cel mai înalt vârf de pe planetă în această dimineață, în jurul orei 6.20. La 14 ani distanță de la precedenta performanță românească similară, Colibășanu a ajuns la „destinație” după o urcare de 12 ore fără întrerupere

România are de astăzi un nou alpinist care a reușit să ajungă pe Everest. Horia Colibășanu a atins cel mai înalt vârf de pe planetă în această dimineață, în jurul orei 6.20. La 14 ani distanță de la precedenta performanță românească similară, Colibășanu a ajuns la „destinație” după o urcare de 12 ore fără întrerupere.

Pentru Colibășanu, Everestul este cel de-al optulea vârf de peste 8000 de metri pe care-l cucerește în prodigioasa sa carieră. După ce luni la prânz românul ajunsese la borna 8300, acesta a început urcușul final spre punctul final al expediției în jurul orei 18.00. După 12 ore alpinistul român a ajuns pe „acoperișul lumii”, la 8848 metri.

Performanța lui Horia este cu atât mai importantă cu cât a ajuns în vârf fără a folosi oxigen suplimentar și sprijin din partea șerpașilor.

Din 1995 și până astăzi, alți cinci români aua juns pe cel mai înalt vârf al planetei. În 1995, Constantin „Ticu” Lăcătușu înfigea steagul României pe Everest, iar în 2003, o echipă formată din Teodor (Fane) Tulpan, Marius Gane, Lucian Bogdan și Gheorghe Dijmărescu (cetățean american de origine română) ajungea pe celebrul acoperiș al lumii.

Emoționant. Antena 1 şi Antena 3 au fost premiate de conducerea Teatrului Nottara!... Intesa SanPaolo Bank SetSail Black Sea Regatta deschide competițiile de yachting si în 2017...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri