Live acumFilm: Blonda de la drept
Prime Time 20:00Film: Parker

In premiera in Romania: Festivalul International de Vibrafon, la Sala Radio

Un eveniment inedit se va desfasura in Studioul de Concerte Mihail Jora din Bucuresti in perioada 12– 16 martie 2012, Festivalul International de Vibrafon. Dupa succesul Festivalului International de Bandoneon si Acordeon, al Festivalului International „Seri cu orga la Sala Radio” (2010) si al Festivalului "Viori de colectie la Sala Radio (2011), Formatiile Muzicale Radio se pregatesc sa ofere publicului un nou eveniment in premiera absoluta in Romania, in care personajul principal va fi de aceasta data vibrafonul.

Acesta este un instrument muzical de percuție asemanator cu xilofonul, in care sunetele, produse de niște lame metalice, sunt prelungite cu ajutorul unor tuburi de rezonanța, ca la marimbafon. Din anii 1920, vibrafonul este folosit de formațiile de jazz.

In fiecare zi a festivalului vor avea loc recitaluri solistice sau ale unor ansambluri ca Percussion Studio Group, Trio Grave, Hands of Passion Trio, precum si doua concerte cu participarea Orchestrei de Camera Radio si a Orchestrei Nationale Radio, care vor avea ca invitati solisti romani si straini: Alexandru Anastasiu, Emmanuel Sejourné, Toni Miceli, David Friedmann, Richard Szaniszlo.

Alaturi de vibrafon vor putea asculta si alte instrumente mai putin prezente pe scenele de concert, cum sunt marimba si saxofonul. Dirijorii care vor urca la pupitrul Orchestrelor Radio sunt Tiberiu Soare si Gerd Schaller.

Programul Festivalului va cuprinde lucrari de Astor Piazzolla, Johann Sebastian Bach, Ney Rosauro, Ottorino Respighi, Samuel Barber, Emmanuel Sejourné, Alexandru Anastasiu etc.

Deschiderea Festivalului International de Vibrafon va avea loc luni, 12 martie 2012, ora 19.00, cu un recital in care solisti vor fi Toni MICELI - vibrafon, Michael ACKER - contrabas si Laurentiu ZMAU - baterie, in prima parte, iar in partea a doua a concertului vor canta David FRIEDMAN - vibrafon si Peter WENIGER - saxofon.

Festivalul va continua marti, 13 martie a.c., ora 19.00 cu un alt recital, in care protagonistii primei parti vor fi Emmanuel SEJOURNÉ - vibrafon si marimba, Alexandru ANASTASIU - vibrafon si marimba si PERCUSSION STUDIO GROUP, format din Cristian BALEA, Dan TEODORESCU, Lucian MAXIM si Ali SROUJI. In partea a doua vom asculta ansamblul HANDS OF PASSION TRIO, format din Richard SZANISZLO - vibrafon, JESYENSYKY Gyorgy - baterie si Peter OLÁH - contrabas.

Miercuri, 14 martie, concerteaza in festival Orchestra de Camera Radio, condusa de Tiberiu Soare avand ca solist pe Emmanuel Sejourne la vibrafon.

Joi, 15 martie, de la ora 19.00 in prima parte a concertului Alexandru ANASTASIU - vibrafon, TRIO GRAVE, si Eugen BOBEICO - viola, Florin MITREA - violoncel, Dragos SERBANESCU -contrabas vor sustine un recital „Bach Vibrations". In partea a doua va putea fi ascultat un concert pentru vibrafon si ansamblu de percutie

In ultima zi a festivalului, vineri, 16 martie, concertul de inchidere va fi sustinut de Orchestra Nationala Radio avand la pupitru pe dirijorul Gerd SCHALLER si ca solist pe Igor LEŠNIK

Bilete se pot procura prin Eventim, la Casa de bilete a Salii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Sursa: Hotnews

Recomandari