Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Film: Maleficent

International Student Week in Belgrad 2010: Do we tolerate intolerance?

In acest an, conferinta ISWiB se va desfasura intre 11 si 18 iulie, in Belgrad, Serbia. Motto-ul din 2010 este: “Do we tolerate intolerance?” (Toleram intoleranta?). International Student Week in Belgrad este un festival de o saptamana, dedicat tuturor studentilor care invata in universitati din Europa. Data limita pentru trimiterea aplicatiilor de inscriere este 15 aprilie 2010.

Obiectivul International Student Week in Belgrad 2010 este selectarea unui grup de 200 de studenti, cat mai divers in ceea ce priveste religia, rasa sau nationalitatea, pentru a arata ce inseamna cu adevarat toleranta.

Eligibili pentru a participa la ISWiB 2010 sunt toti studentii europeni (atat cei cu studii universitare de nivelul licentei, cat si cei cu studii postuniversitare) si toti studentii care provin din tari non-europene, dar care studiaza in Europa la momentul trimiterii cererii. Candidatii trebuie sa sa poata exprima fluent in limba engleza, atat oral cat si scris.

Ca si in anii precedenti, studentii vor avea sansa de a participa la unul din cele 10 ateliere de lucru din diferite domenii, precum si in alte activitati educationale si culturale. Ateliere de lucru de anul acesta sunt: Drepturile omului, Regie film, Fotografie, Marketing, Arte si mestesuguri, Activism pentru tineri, Media, Artele spectacolului, Dezvoltare durabila si Protectia mediului.

Pentru programul de voluntariat pot aplica doar cetateni sarbi. Sunt eligibili toti liceenii sau studentii sarbi ce vorbesc fluent limba engleza. Voluntarii selectati vor urma un scurt curs de pregatire inainte de inceperea festivalului. Data limita a cererilor pentru voluntari este 15 mai 2010.

Taxa de participare este de 80 de euro pentru studentii din strainatate si include cazare, masa si materialele necesare pentru ateliere.

Pentru participantii sarbi taxa este de 40 de euro, insa nu include cazare.

Cheltuielile de calatorie spre si din Serbia, cheltuielile de viza (daca este necesara), precum si cheltuielile personale si banii de buzunar sunt suportate de catre participanti. Organizatorii nu ofera nici sprijin financiar si nici nu suporta taxele de calatorie. Studentii romani nu necesita viza pentru a intra in Serbia.

Data limita pentru inscrierea participantilor este 15 aprilie 2010. Toti aplicantii trebuie sa aiba varsta de 18 ani in momentul inceperii festivalului.

Sursa foto: iswib.org

Recomandari